Sezonul înțelegerilor și trădărilor: Episodul Consiliul Județean Neamț

pietricica turism

clasa-politica-romaneasca1Înainte de ședința de la ora 14, când ar trebui să se constituie Consiliul Județean 2016-2020, se poate spune că USL Neamț e vie și mișcă. Dacă liberalii au boicotat ședința de la Piatra Neamț, nu au făcut-o pentru că se temeau de o majoritate în care nu erau incluși, ci totul se pare că este un scenariu mult mai sofisticat.

Prima parte ar consta în ”fidelizarea” UNPR-ului, care, în acest moment, negociază la București alianța/fuziunea cu PNL. Asta ar însemna că două voturi pe care se bazează PSD-ul la CJ Neamț ar trece la PNL. Dacă, desigur, cei doi uneperiști, Ciprian Șerban și Florentina Moise, țin cont de ordinele de la centru. Dacă nu, probabil vor fi excluși din partid și, de aici, scenariile se ramifică, pentru că, să ne amintim, PSD și UNPR au avut liste comune la Consiliul Județean.

A doua parte ar consta în replica pe care trebuie să o aibă (s-o dea) PSD. Dacă ea va fi ofensivă, se va merge probabil până-n pânzele albe. Sursele noastre spun că nu se va întâmpla acest lucru. Și că, probabil, deja există o înțelegere între PSD și PNL. Potrivit acesteia, cei mai ciufuliți vor ieși cei care credeau că fac jocurile, adică PMP-iștii. Dulamă va fi aruncat în brațele lui Chitic, iar la județ se va alege o variantă convenabilă tuturor, dar una care să nu lezeze mândria PSD-ului.

A treia parte a scenariului sofisticat ar trebui să se materializeze DUPĂ ședința de Consiliu Județean, dacă fiecare dintre părți respectă înțelegerea de azi. Că doar sunt oameni de cuvânt.

Chestiuni de urmărit:

  1. Vor fi dați afară din UNPR Ciprian Șerban și Florentina Moise? Am înclina să credem că doar Ciprian Șerban, la o adică.
  2. Ce se va întâmpla cu ALDE în tot acest scenariu? Pentru că și unii, și alții au speranțe într-o colaborare, probabil că ALDE își va păstra locul de vicepreședinte în Consiliul Județean.
  3. Dacă PMP nu va primi post de vicepreședinte la județ, mai rămâne cu cel de vice la Primăria Piatra Neamț? Greu de pariat.
  4. Ce legătură mai au alegătorii și votul lor liber exprimat cu tot acest circ de trei parale? Niciuna!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.