Târgu Neamț: Poliția locală și angajații, la cafele în timpul programului

tg harpa 2016Primarul din Târgu Neamț, Daniel Harpa, a pus gând rău polițiștilor locali din urbea pe care o conduce. Acesta promite că, până în toamna lui 2016, se va asigura că toate compartimentele din Primăria Târgu Neamț vor fi reorganizate, prima țintă fiind Poliția Locală, unde toți angajații vor fi testați psihologic, iar cine nu trece testul riscă să rămână fără pâine. Conform spuselor sale, motivul pentru care edilul este așa de pornit pe polițiști este faptul că o parte dintre aceștia muncesc cu drag și spor la terasele din târg, savurându-și liniștiți cafelele, sau făcându-și cumpărăturile în timpul programului.

„Am avut o discuție cu șefii de Birouri Servicii din cadrul Primăriei, dar și cu doamna secretar Laura Maftei și, în cel mai scurt timp, probabil în luna iulie, cel târziu august, vom proceda la o reorganizare a organigramei Primăriei. Reorganizarea o vom începe cu Poliția Locală, avându-se în vedere și ultimul incident neplăcut. La Poliția Locală va fi o reorganizare totală, evident cu respectarea legislației în vigoare. Reorganizare nu înseamnă că dăm oameni afară. Va fi o evaluare a fiecărui angajat și se vor ocupa funcții doar pe criterii de competență. De asemenea, dacă angajații de la Poliția Locală nu vor trece testul psihologic, se va ajunge la destituirea din funcție sau chiar până la desfacerea contractului de muncă”, a spus primarul Daniel Harpa.

Acesta a insistat pe faptul că nu-și mai dorește să vadă sau să audă că polițiștii locali, în loc să-și facă datoria, își împart programul de lucru în funcție de necesitățile personale.

„Nu pot accepta ce s-a întâmplat până acum la Poliția Locală, chiar dacă au fost două-trei cazuri izolate. Îmi doresc să existe o Poliție Locală care să concureze cu Poliția Națională. Mă voi ocupa personal de această problemă și până în toamnă va fi și rezolvată. La fel, legat de tot ce înseamnă aparatul de specialitate al primarului voi dispune o evaluare a tuturor angajaților, mai ales că, din luna august, trebuie să găsim resurse pentru mărirea salariilor, avându-se în vedere Ordonanța de Guvern. Cine va munci va fi retribuit. Fiecare va fi plătit după munca prestată. Nu mai accept să stăm la cafele sau la cumpărături în oraș în timpul programului și să avem pretenția să ne crească și salariile. În orice caz, vor fi multe schimbări și modificări”, a declarat primarul Daniel Harpa. (C.T. STURZU)

adolescenteen news

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.