ACTUALIZARE Viceprimarul de Roman, găsit incompatibil * Primarul Leoreanu cere răbdare

pietricica turism

roman vice micu 02_resizeACTUALIZARE: Decizia de astăzi a Agenției Naționale de Integritate nu a rămas fără replică la Roman. Primul care a sărit în sprijinul secundului său și în acest mandat a fost primarul Laurențiu Leoreanu. Acesta a îndemnat la răbdare: „Toate lucrurile se fac așezat, rămâne să vedem, să analizăm, nu ne precipităm. Am înțeles că există o jurisprudență care a mai dat dreptate celor aflați într-o situație similară… Din moment ce în Consiliul de Administrație trebuie să fie reprezentantul Consiliului local, iar viceprimarul, prin lege, pe toată durata mandatului, își păstrează calitatea de consilier local, despre ce vorbim? O să o luăm cu calm, o să vedem motivarea pe care o dau ei, ne vom exprima și noi punctul de vedere”.

O opinie similară a exprimat și viceprimarul Lucian Micu: „Este o verificare pornită din anul 2014, care a vizat mai multe aspecte, cel reținut în momentul de față de ANI am văzut că se referă la această presupusă incompatibilitate a mea cu calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Spitalului Municipal de Urgență Roman. În apărarea pe care am formulat-o către ANI am spus că eu am fost  desemnat de Consiliul Local Roman să îl reprezint în Consiliul de Administrație, drept pentru care nu mă consider a fi în culpă, tocmai în ideea că eu nu sunt în Consiliul de Administrație ca și persoană fizică sau orice cetățean de pe stradă, ci sunt reprezentantul Consiliului Local. Din jurisprudența pe care am studiat-o și am depus-o în formularea apărării se pare că ANI nu a luat-o în considerare, drept pentru care, cel mai probabil – după ce îmi va fi comunicat personal raportul final – voi ataca în instanță”. (a consemnat Dan AILINCĂI)


ȘTIRE INIȚIALĂ: Viceprimarul municipiului Roman, Lucian Ovidiu Micu, a fost găsit incompatibil de ANI. Conform comunicatului emis de Agenția de Integritate astăzi, 12 iulie, Lucian Micu „se află în stare de incompatibilitate începând cu 30 august 2012, întrucât deține simultan funcția de viceprimar și funcția remunerată de membru în Consiliul de Administrație al Spitalului Municipal de Urgență Roman, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) și k) din Legea nr. 161/2003”. (Andreea AMARIEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.