Acasă Actual Dans la bară la piciorul telegondolei

Dans la bară la piciorul telegondolei

statie plecare telegondolaFaima de oraș turistic a municipiului Piatra-Neamț este, în sfârșit, justificată de deschiderea unui loc de ”recreere” în fosta cafenea ”Old Town” de la ”piciorul telegondolei” de la gară. Nu este vorba despre apariția unui local nou, ci doar despre mutarea ”activității” de dans la bară de la Clubul Central, unde chiria era cam mare pentru o afacere atât de mică. Și așa, fosta cafenea, în care uneori s-a mai ținut și câte un concert, a devenit un loc mult mai animat, cu program până la 4 dimineața, ideal pentru cei care ajung în puterea nopții la una din porțile orașului.

Spațiul este administrat de Perla Invest și, inițial, a fost închiriat de oameni de afaceri care i-au dat o destinație preponderent diurnă, însă acum, după repetate subînchirieri, a ajuns să reprezinte adevărata vieță de noapte din municipiul reședință de județ. Trecem peste bârfele, potențial răutăcioase, despre anumite calități supraponderale ale animatoarelor, în ideea că sigur trebuie să existe o explicație , ba chiar mai multe, de la testarea rezistenței barei, până la dovezile palpabile al nivelului de trai în urbea de sub Pietricica.

Partea interesantă a poveștii cu afacerea în sine și cu mutarea ei de la ”Central” pe ”centură” ține, însă, de amfitrioană, una cel puțin la fel de faimoasă ca și atracțiile locului: Maria Pughineanu (Mariana pentru cunoscuți). Cu experiență incontestabilă în domeniul ”impresariatului artistic”, Mariana Pughineanu chiar este o prezență longevivă în viața de noaptea nu doar a orașului, ci chiar a județului. Ba, de-a lungul carierei sale, a depășit granița Neamțului și a avut fructuoase schimburi de experiență și de dansatoare cu niște oameni de afaceri la fel de pricepuți din județul Iași, cu care a încheiat trainice legături. Până ce DIICOT-ul i-a despărțit și i-a trimis în judecată pentru trafic de minori, stare în care se află și acum. Dar cum Perla Invest este în insolvență, până la urmă se pot câștiga bani și la bară, după ce s-au pierdut prin prostituție financiară în diverse contracte cu Primăria sau parteneri privilegiați. (V

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here