Deșteptarea lui Dragoș Chitic – Cerere de ajutor către Arsene și Cioloș

sursa foto: Primăria Piatra Neamț

A trecut doar o lună de la campania electorală și Dragoș Chitic dă semne că a coborât de pe Facebook în situațiile financiare reale ale Primăriei Piatra Neamț. Într-o conferință de presă, el a transmis, funcționărește, informația că Primăria are o situație financiară ”dificilă, dar nu catastrofală”. Nu sunt decât 262.000.000 de lei datorii, adică 58.000.000 de milioane de euro. Iar, dacă grecii de la Alpha Bank acceptă reeșalonarea, Primăria nu va avea de plătit lunar decât 2.900.000 de lei. Adică peste 640.000 de euro.

Cum spunea Mesagerul de Neamț, este dovada unei politici falimentare de care trebuie să răspundă toți cei care au condus Primăria Piatra Neamț, executiv și legislativ.

Interesantă este schimbarea apărută în discursul dlui Chitic, care pare să fi uitat programul Piatra Neamț 2020 – ”Resursele financiare asigură funcționarea instituției, realizarea de servicii publice, întreținerea patrimoniului municipiului Piatra Neamț, dar nu permit realizarea de investiții majore, pentru care vom apela la surse atrase – fonduri europene și guvernamentale, acolo unde va fi cazul” – și a lansat un apel – ”Este nevoie de sprijin financiar, de aceea lansez o rugăminte către Consiliul Județean și Guvern în acest sens. În urmă cu două săptămâni, am trimis o solicitare la Guvernul României, dat fiind faptul că în iulie are loc prima rectificare bugetară, prin care am cerut un sprijin financiar de 30 milioane de lei. Sper ca toți politicienii din Neamț să susțină această nevoie”.

Acestea fiind spuse de dl. Chitic așteptăm cu aceeași nerăbdare alte cheltuieli, făcute cu mult discernământ, pentru imagine, așa cum s-au făcut în campania electorală.

(D.O.)

reclama psd

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.