Eleve de media 10 la Bacalaureat! * 5 elevi de la “Rareș” și 4 de la “Hogaș” în topul mediilor!

petru rares 2016 02Două eleve de la Colegiul Național “Petru Rareș” au reușit să obțină media ZECE la examenul de Bacalaureat.

Este vorba de Laura Mihaela Gheoldan și de Corina Hetea.

În clasamentul primilor 10 elevi de la examenul de Bacalaureat, în ordinea mediilor, se mai află, de altfel, alți 3 elevi de la “Petru Rareș” (Ruxandra Maria Mîndru, Constantin Busuioc și Mihaiela Rebeca Arădoaie), 4 de la Colegiul Național “Calistrat Hogaș” (Raluca Ioana Tabacaru, Andra Diana Cozma, Teodora Moroșanu și Ștefania Alina Traistă) și unul singur de la Colegiul Național “Roman Vodă” Roman (Daniel Octavian Simion).

Rezultatele complete sunt postate AICI.

Marți, 12 iulie, între orele 16:00 – 20:00, se pot depune contestații. În intervalul 13 – 15 iulie se va desfășura rezolvarea contestațiilor, iar pe 16 iulie vor fi afișate rezultatele finale. (M. CONSTANTINESCU)

 

Colege de nota 10!

Cele două absolvente de liceu din Neamț care au reușit să obțină nota 10 la bacalaureat au fost și colege la aceeași specializare în cadrul Colegiului Petru Rareș: științe ale naturii. Gheoldal Laura Mihaela a obținut calificativul „utilizator experimentat” la proba orală de Limba și literatura română, iar la franceză (proba orală) și competențe digitale și-a echivalat probele prin certificatele obținute în timpul anilor de liceu. Apoi, la proba scrisă de la limba română a obținut nota maximă. Aceeași notă a „urmărit-o” și la Matematică (disciplina obligatorie a profilului). La ultima probă, cea la alegere, Gheoldan Laura Mihaela a mers pe mâna fizicii și nu a dat greș. Cealaltă absolventă de 10, Corina Hetea, și-a echivalat doar proba orală de limba engleză, prezentându-se la limba și literatura română, unde a obținut calificativul ”utilizator experimentat”. La proba de competențe digitale a obținut calificativul ”utilizator avansat”, cel mai mare fiind ”utilizator experimentat”, dar asta nu a afectat-o în niciun fel la media finală deoarece probele orale nu contează în calcularea mediei. Spre deosebire de colega ei, Corina Hetea a ales la ultima probă să fie testată la Chimie organică, demonstrându-și cu brio cunoștințele. (Marian TEODOROF)

adolescenteen news

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.