Începe balul la ADI Urbtrans: modificări de statut și plângeri prealabile

pietricica turism
La Primărie sau Urbtrans
La Primărie sau Urbtrans

ADI Urbtrans, ”ONG”-ul care i-a pus mașină la dispoziție primarului de Piatra Neamț, dl. Dragoș Chitic, și care, pentru că este ONG, nu trebuie să dea socoteală pentru asta, este în plină efervescență de afaceri și de organizare.

Pe 7 iulie, la sediul ONG-ului care trăiește bine mersi pe banii câștigați din redevențe pentru transportul în comun, are loc o ședință a acționarilor, convocată de Dragoș Chitic, în calitatea lui de președinte. Ordinea de zi nu spune foarte multe lucruri pentru cei neimplicați în sistem, dar se pare că lucrurile stau cu totul altfel.

Miza ședinței o reprezintă modificări în Actul Constitutiv și Statutul asociației.

Brusc, cei din conducere și-au dat seama că respectivele documente trebuie ajustate, ca primarii să poate face parte din AGA timp de 4 ani, și că mai sunt de modificat ceva prevederi legate de operatorul regional de transport, ceea ce ar putea avea legătură cu atribuirea directă de trasee către Troleibuzul.

Tot în ședința amintită ar trebui să se discute și despre plângerile prealabile a două societăți de transport de călători importante, Mega Travel și Patru Plus Trans, care fac trimitere la două articole din hotărârea AGA din 31.03.2016.

Practic, cele două societăți spun că Urbtrans nu putea da trasee în mod direct către Troleibuzul, deoarece nu avea în statut această posibiltate. Iar dacă nu o avea, mai spun petenții, acele acte sunt lovite de nulitate absolută. Chiar dacă au dreptate cu privire la încălcarea grosolană a statutului, unde se vorbește despre ”acces egal și nediscriminatoriu pe piața serviciilor de transport rutier”, nu va reprezenta o frână, deoarece, în acest caz, se va apela la argumentul că există prevederi legale care dădeau voie să se încredințeze direct un traseu. Că ele nu au fost și prinse în statut ține doar de competența celor care conduc asociația.

În acest moment, cei de la Urbtrans vor să schimbe regulile jocului după ce le-au încălcat chiar ei, din neștiință sau interes. Rămâne de văzut cât de transparent va fi ONG-ul după ședința AGA, când sperăm măcar la un comunicat de presă, dacă nu la o conferință. Nu acum, ci atunci când se va ține statutar, cu delegați de la primării în Adunarea Generală a Asociaților.

Valentin Bălănescu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.