Pericol de vijelii în Neamț – S-a emis COD GALBEN!

pietricica turism

anm galben iuliePericol de vijelii, ploi torențiale, grindină și descărcări electrice în județul Neamț. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis avertizare COD GALBEN de instabilitate atmosferică accentuată pentru județul nostru. Intervalul în care este valabilă atenționarea este duminică, 3 iulie, ora 14:00 – luni, 4 iulie, ora 6:00.

“În intervalul menționat, în vestul, centrul și nordul țării, precum și în toate zonele montane vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt ce vor lua și aspect de vijelie și, pe arii restrânse, grindină. Se vor înregistra cantități de apă de peste 20-25 l/mp și izolat 50-60 l/mp”, avertizează ANM.

Pe parcursul zilei de duminică, 3 iulie, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură – umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Din fericire, până la această oră, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor nu a emis nici o avertizare de risc de inundații. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: ANM)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.