Propuneri pentru conducerea spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț

pietricica turism

dvc mesagerul 02Întrucât există o lipsă acută de propuneri pentru funcția de manager la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, Mesagerul de Neamț propune câteva nume care ar putea rezolva rapid criza prin care trece spitalul, având în vedere că au contribuit, în timp, la bunăstarea bolnavilor.

Dan Vasile Constantin este prima propunere pe care o supunem dezbaterii publice. Este, în opinia noastră, cel mai în măsură să preia conducerea spitalului, deoarece în calitate de președinte al Consiliului de Administrație este direct răspunzător în legătură cu situația actuală de la spital. El a votat, împreună cu colegii din CJ un buget mai mic , el a forțat schimbarea doctorului Lazăr și tot el a propus actualul interimar. Deoarece a participat la concursurile pentru numirea șefilor de secție, poate să fie exact persoana de care spitalul are nevoie, mai ales că se spune că a rezolvat, în deplasare, problema studiilor necesare participării la concurs.

emilia arcan pe scariEmilia Arcan este a doua propunere pusă în discuție. În momentul în care a ajuns președinte al Consiliului Județean Neamț a promis că va face în trei luni ce nu au făcut alții în 3 ani și ceva. Trebuie să recunoaștem că s-a ținut de cuvânt, spitalul a simțit asta, datoriile sale s-au acumulat într-un ritm de invidiat chiar și de către cei care sunt obișnuiți cu pierderile la Bursă. Emilia Arcan a dat dovadă de mult tact când i-a tratat drept slugarnici pe medicii care au îndrăznit să conteste o decizie a domniei sale, i-a luat la întrebări pe cei de la UPU, că de ce spun că nu au așa multă treabă, pe cei de la bucătărie, pe care i-a amenințat că le face ea borșul, etc, lucruri care denotă o profundă înțelegere a fenomenului. Propunerea ar putea fi luată în discuție și din punctul de vedere al promovării femeilor pe funcții de răspundere.

Dan Dorin Morenciu este a treia propunere pusă pe tapet. Este propunerea ideală, dan morenciudeoarece va exista siguranța că în spital nu se va mai întâmpla nimic deosebit sau că oricum nu se va afla nimic. Funcția ar trebui să-i fie acordată prin cumul cu cea pe care o ocupă deja, de director la Direcția de Sănătate Publică. În felul acesta s-ar putea controla singur, nu așa cum face acum, când e membru în consiliul de administrație al spitalului și semnează acte de control de la DSP pentru spital.

O propunere de conducere în tandem, care să arate dorința partidelor de a colabora, ar fi Oana Bulai de la PSD și Florin Hopșa de la PNL, ca directori siamezi. În felul acesta ar putea emite comunicate de presă în cunoștință de cauză, în numele partidelor, cu ocazia fiecărui deces din spital.

Obligatoriu, indiferent care dintre cei de mai sus ajung pe funcție, trebuie să lucreze, pentru rezultate garantate, pe partea de reprezentare juridică cu Liviu Negelschi, iar ca mentor profesional trebuie să-l mențină la Valeriu Andrița, a cărui zodie norocoasă este tot timpul în cvadratură cu planeta Uranus, de unde vin ideile benefice.

Valentin Bălănescu

7 COMENTARII

  1. Solutia este foarte simpla, doamna doctor Monica Pop ar fi singura care ar putea readuce pe linia de plutire acest spital… In doi trei ani problema ar fi rezolvata, mai ales ca in Piatra_Neamt are unde locui…Va garantez ca pe langa faptul ca esta un profesionist desavarsit in specialitatea sa, este si un manager de exceptie. A se vedea ce a reusit sa faca la Spitalul de urgente oftalmologice din Bucuresti…Si va garantez ca nu ar mai misca nimeni in front!
    Este insa o singura problema, sa vrea si doamna doctor Monica Pop acest lucru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.