Zebra – adevărata protecție a consumatorului

pietricica turism

Una dintre dovezile, vizuale și concrete – uneori, probabil, și palpabile -, ale grijii pentru consumator este în comuna Ceahlău.

În toată așezarea, există doar două treceri pentru pietoni: una în ”inima” comunei și cealaltă în Stațiunea turistică Durău. Ambele în dreptul unor ”instituții” vitale pentru bunul mers al treburilor în țară: cârciuma. Locul unde se fac și se desfac afaceri, unde se dezbat ultimele noutăți din viața politică a comunei, unde se leagă prietenii sau se sparg capete la mânie.

Indiferent de context și de starea consumatorului care pleacă fericit, amărât, întreg sau ușor șifonat (estetic, vorbind) spre casă, un lucru e sigur: primul pas îl va face direct pe zebră, deci n-are cum să dea greș!

În comuna Ceahlău, de partea cealaltă a zebrei este Căminul cultural. Semn că ori cultura e greu de suportat în starea de cap limpede, ori cârciuma e locul fundamental de inspirație pentru românul de pretutindeni.

În Durău, trecerea pentru pietoni duce spre trotuarul de vizavi, mărginit de un gard lung, bun sprijin la mare nevoie. Iar faptul că, în general, în comuna Ceahlău nu se întâmplă accidente rutiere demonstrează că atât cei de la drumurile județene, cât și primăria locală au știut unde este ”ața subțire” și au întărit-o cu câteva dungi pe asfalt. Asta da prevenire!

Cât despre copiii care merg la școală și despre bolnavii care se duc spre dispensar le dorim să fie la fel de sprinteni ca până acum! (C.M.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.