Zvonuri de demiteri la Apa Serv SA

dughirDe câteva zile au început să circule o mulțime de zvonuri cu privire la viitorul apropiat al Companiei Județene „Apa Serv” S.A. Cele mai multe se referă la înlocuirea lui Ionuț Cătălin Dughir cu Valeriu Stăcescu, care a încasat bani frumoși în calitate de director executiv al ADI Aqua Neamț. Ultimul are avantajul că activează în PSD.

Zvonurile privind demiterea sau forțarea demisiei lui Dughir au luat amploare în momentul în care s-a aflat despre o posibilă întâlnire Ionel Arsene – Dughir, luni, 25 iulie.

Este greu de crezut că Dughir va pleca de bunăvoie, având o clauză financiară care-l avantajează sau că va accepta să fie mână moartă ca secund al tânărului promovat din PSD. Ar însemna să piardă foarte mulți bani.

La fel de greu de crezut este că Ionel Arsene va forța lucrurile acum la Apa Serv, în condițiile în care sunt ceva probleme după controlul Curții de Conturi. Agamanii trebuie să dea destul de mulți bani înapoi pe motiv de ședințe bifate fără o problematică clară. ADI Aqua Neamț, condusă de către cel care ar trebui să vină la Apa Serv, ar trebui și ea să dea niște bani către Apa Serv, pentru că nu a asigurat cofinanțarea necesară (vreo 2 milioane lei), s-au luat la puricat dosarele de personal și cel puțin doi șefi par să nu fi avut studiile necesare pentru funcțiile ocupate și foarte bine plătite. Evident că după alegerile parlamentare lucrurile vor sta cu totul și cu totul altfel și cu greu Cătălin Dughir își va putea păstra locul.

În paralel, se vorbește despre situații financiare a unei firme care a prestat lucrări pentru Apa Serv și unde erau implicați indirect un agaman al societății și un fost viceprimar, precum și un fost angajat al Apa Serv.

2 comments

 • Trifescu Romeo

  iulie 24, 2016 at 9:40 pm

  Hopa, adie vântul? L-au ajuns din urmă pe director “urările” de bine ale locuitorilor orașului de care și-a bătut joc atâția ani? Mă rog să nu aștept să vină Moș Crăciun cu un cadou! Poate Sfânta Maria din august să vină cu bucurii!!!! Ar fi timpul ca directorul Dughir să-și vadă de afacerile lui în domeniu privat, nu de la cârma Apa Serv.

  Răspuns

 • alexa_nt

  iulie 25, 2016 at 12:24 pm

  Schimbarea lui Dughir a fost ceruta de populatie de mult,numai pentru faptul ca obstructioneaza introducerii contorizarii individuale la apa rece la cetatenii ce locuiesc la bloc,prin toate mijloacele de care dispune astfel:
  -introducerea de taxe aberante ce nu sant necesare intrucat solicitantul are toate avizele pentru alimentarea cu apa la constructia blocului si nu este necesar pentru schimbarea unor tevi.
  -deasemeni pentru instalatia interioara Apa serv nu are nici o caitate de a dispune conditii.
  -apa serv nu are nici un drept de a cere proiect pentru instalatia interioara,ci este suficient ca firma ce executa sa fie agreiata de apa serv si aceasta va executa modificarea respectiva,conform normativelor.
  -conform reglementarilor apa serv este obligata sa execute caminele de bransament pentru fiecare scara de bloc pe cheltuiala lor.
  -supraevaluarea lucrarilor este o caracteristica a companiei apa serv si ca exemplu costul unei lucrari conform devizului pentru un camin din beton a fost de 7000 mii lei pe cand pentru aceiasi lucrare un birou de arhitectura la realizat cu 1000 lei si cam asa se procedeaza la apa serv numai cu scopul de a nu se putea realiza contorizarea solicitata de cetateni.
  Ideea de a aduce un sef in persoana directorului de la ADI AQUA NEAMT este una mai rea deoarece acest director ocupa o functie la o unitate supra centralizata de care nu este nevoie si care a luat nastere numai pentru a asigura salarii enorme sinecaturilor din partide.
  Dupa opinia mea nu era necesara infiintarea companiei apa serv si mai putin a suprastructurii ADI NEAMT,ci se putea asigura fonduri europene direc de municipii asa cum sau obtinut pentru multe lucrari,dar cineva a avut o viziune impotriva populatiei pe care a promovato pentru profitorii democratiei la fel cum sa procedat si cu plimbarea gunoiului in tot judetul pe cheltuiala populatiei.
  Consiliul judetean nou ales trebuie urgent sa emita o hotarare de consiliu pentru INTERZICEREA OPRII APEI POTABILE LA CETATENII CE ACHITA FACTURILE SI SA OPREASCA NUMAI LA CEI RAI PLATNICI CONFORM LEGII 244-2015.
  UN INDIGNAT .

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *