Bâlbe marca ALDE Neamț

alde siteALDE Neamț a organizat vineri, 12 august, o conferință de presă în care, după cum ne-am obișnuit deja, s-a bătut câmpii vreun sfert de oră pe problemele pe care formațiunea politică le are cu guvernarea locală, după care, au fost abordate, timid și cu stângăcie, câteva subiecte de interes local.

La conferință au participat Ion Asaftei, co-președintele ALDE Neamț și vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț, Iulian Luca, prim-vicepreședinte al organizației județene, și Cristian Tihenea, proaspăt devenit consilier local.

Ne-am obișnuit să ni se spună că suntem cârcotași, mai ales când vine vorba de gafele celor din respectivul partid, dar, dacă ni se oferă prilej, cum l-am putea rata?! Aflăm de la domnul Iulian Luca de faptul că ALDE se pregătește de campania din toamnă, dar că detaliile ne vor fi prezentate într-o conferință ulterioară, timp în care domnia sa își îndreaptă atenția tot asupra Locativ Serv, societatea Consiliului Local Piatra Neamț, care a intrat în atenția colegului de partid, fost viceprimar de Piatra Neamț. „Domnul Misăilă, care a fost și viceprimar, a lansat diferite acuzații împotriva conducerii Locativ Serv pentru grave aspecte, pe care le regăsim în activitatea acestei societăți. Urmează să fie numit noul Consiliul de Administrație al societății, iar chiriașii acuză chiriile mari și de la locuințe și de la Forum Center. Ce rentabilizare este cea de la Forum Center, când toate cheltuielile se pun la chiriași? Aceeași situație se regăsește și la stadion, care s-a dovedit că nu mai rentează”, a spus Iulian Luca.

Deranjat de faptul că Piatra Neamț „devine un oraș al mall-urilor și al hipermarket-urilor” (dovadă că domnul Luca citește Mesagerul de Neamț), prim-vicepreședintele ALDE Neamț ne-a anunțat solemn că are gânduri mari pentru Forum Center. Cum destinația inițială a clădirii a fost pentru parcări etajate, iar actualele lucrări de la refacerea Pieței Centrale demonstrează că e o mare nevoie de locuri de parcare în această zonă, domnul Luca a anunțat că va propune colegilor ALDE din Consiliul Local Piatra Neamț să inițieze un proiect de hotărâre prin care clădirea Forum să-și reia destinația inițială.

Chiriile la ANL se negociază cu societatea Consiliului Local

Dacă tot a plâns soarta chiriașilor din blocurile ANL din Piatra Neamț, Iulian Luca a fost întrebat de presă ce soluții vede pentru micșorarea respectivelor chirii și dacă știe cum se stabilesc acestea. Răspunsul a venit, mai cu reținere, dar demonstrând că domnul nu s-a documentat prea mult înainte de conferință: „Despre toate aceste aspecte vor vorbi consilierii locali, care sunt direct implicați. Eu doar încerc să prezint aceste aspecte cu caracter general. Nu este menirea mea să stabilesc chiriile. Prin Consiliul Local, care are în proprietate societatea Locativ Serv, probabil că se vor lua cele mai nimerite măsuri. Valoarea chiriilor ANL, din câte știu și cunosc, sunt negociate cu chiriașii”.

 Un consilier local acuză și se disculpă

Odată deschisă cutia Pandorei cu societățile Consiliului Local, și Cristian Tihenea, proaspăt devenit consilier local la Piatra Neamț, a vorbit despre recent aprobata Hotărâre de Consiliu Local prin care primăria a preluat creditul făcut de Perla Invest la Alpha Bank. Cu niște bâlbe la început, pe care le punem pe seama faptului că domnia sa e nou în politică și nu s-a obișnuit încă să vorbească în fața camerelor de filmat, ne-a anunțat că va merge personal la sediul Perla Invest, pentru a vedea de ce societatea nu a făcut recent nicio ședință a Consiliului de Administrație. I s-a amintit că a votat proiectul, în ciuda a ceea ce l-a deranjat personal. „A fost atât de scurtă ședința de Consiliu Local, încât nici n-am avut timp să vorbesc. Faptul că am aprobat acest proiect nu face decât să luăm măsuri în imediata apropiere vizavi de treaba asta. V-am și adus la cunoștință că nu s-a hotărât deocamdată nicio ședință vizavi de Adunarea Generală a Administratorilor (sic!), fapt care mă face să iau anumite măsuri”, a declarat Cristian Tihenea.

Tot de la Cristian Tihenea am aflat că discuțiile despre auditul la societățile Consiliului Local Piatra Neamț, anunțat de ALDE în campania electorală, sunt amânate până după perioada concediilor.

Andreea AMARIEI

2 COMENTARII

  1. Dl. acesta Iulian LUca nu este fostul sofer al fostului primsecretar Maria Gheorghe??? Parca era implicat intr-o firma cu deseuri spitalcesti acum cativa ani.OARE E ACEEASI PERSOANA ????!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.