Judecătoarea Gabriela Baltag, atac la ministrul Raluca Prună

pietricica turism

jud_gabriela_baltag_400x_1Judecătoarea Gabriela Baltag, președinta Asociației Magistraților din România, o atacă dur pe Raluca Prună, care vrea o lege prin care magistrații să nu mai beneficieze de egalizarea salariilor. Ministrul Justiției a făcut o propunere de modificare a OUG nr. 20/2016, care să prevadă ca magistrații și personalul auxiliar și conex din instanțe și parchete să nu mai beneficieze de egalizarea salariilor și a indemnizațiilor odată cu întreg aparatul bugetar. Președinta AMR a trimis redacției Lumea Justiției un mesaj pentru ministrul Prună:

“Pompierul de la justiție nu poate stinge nici măcar o scânteie, despre focuri concrete ce să mai spunem. Dimpotrivă, aprinde în fiecare zi câteva……

Fără a bănui forța sistemului în fruntea căruia s-a așezat, din întâmplare, fiindcă numai așa poate fi explicat blestemul ce s-a abătut asupra justiției, admiratoarea dictonului milenar «Divide et impera» este pe cale să ardă zilele acestea tot ce îi iese în cale.

După ce a lăsat în urmă luxul cetățenilor, identificat în drepturile acestora, iar mai apoi modalitatea în care a înțeles viața din penitenciare, fără a evoca însă nicio soluție de ieșire din criză, în aparentul mandat limitat pe care l-a asumat cu mult eroism, lăsându-ne să înțelegem sacrificiul teribil făcut prin acceptarea înaltei demnități, doamna care ocupă în prezent biroul din strada Apolodor, nr. 17 este artizana celui mai odios atentat la statul de drept.

Pornind de la inedita interpretare atribuită drepturilor fiecăruia dintre noi, utilizând metoda consultărilor de fațadă, după obiceiuri mai vechi, fundamentată pe o sensibilizare de forma unui populism ieftin, fără nicio legătura cu legea, în curând, vom asista la o premieră în istoria justiției …. care nu a fost gândită nici măcar de regimul comunist!

Doamna de la justiție cu sprijinul imediat al mecanismului guvernamental din care face parte a imaginat o propunere de act normativ care va lipsi pentru totdeauna de eficiență hotărârile pronunțate mai ales în materie de dreptul muncii – indiferent dacă vorbim despre personal contractual, funcționari publici sau chiar demnitari! Doar sistemul din care vor face parte este esențial – să fie sistemul bugetar!

Mărturisesc public, din calitatea permanentă, de cetățean al acestei țări, dar și din cea oficială că, nu am crezut niciodată să trăim atâta umilință, atât dispreț!

Să desființăm instanțele, doamna ministru, fiindcă oricum ele nu mai prezintă niciun interes în viziunea dumneavoastră! Câtă înverșunare împotriva unor oameni pe care nu aveți șansa să-i supuneți vreodată! Visați numai …. somn ușor! judecător Gabriela Baltag”. (Mesagerul de Neamț)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.