PSD a preluat Urbtrans, Roznov se retrage din Asociație

ion rotaru
Ion Rotaru, noul președinte al ADI Urbtrans

După destul de mult timp de la alegeri, acționarii de la ADI Urbtrans au reușit să se întrunească, să-și aleagă noul Consiliu Director, să aleagă un președinte și să valideze rezultatele licitației pentru traseele secundare pentru transportul de călători din Piatra Neamț.

Noul președinte ales este primarul comunei Alexandru cel Bun, pesedistul Ion Rotaru, iar din comitet mai fac parte primarul de la Săvinești, Daniel Horciu, pesedist și el, precum și fostul director ARR, liberalul Adrian Ciobanu.

Interesant este că municipiul Piatra Neamț, cel mai important membru al Asociației, nu mai are nici un cuvânt important de spus, ceea ce va face probabil ca mașina care circula primarul de Piatra Neamț să fie înapoiată către ADI Urbtrans.

Dincolo de aceste hotărâri, cel mai important lucru care s-a întâmplat la ședința AGA a fost anunțul celor de la Primăria Roznov, făcut prin intermediul viceprimarului Constantin Hodor, că orașul se retrage din ADI Urbtrans, existând și un proiect de hotărâre în acest sens al Consiliului Local. Mișcarea, extrem de interesantă prin consecințe, ca și aceea de a se retrage din GAL, pare să facă parte dintr-un plan care va duce la restrângerea activității Urbtrans, precum și la blocarea unor proiecte ce privesc dezvoltarea transportului în zonă. La prima vedere, de această decizie vor beneficia firmele private de transport persoane, care nu vor mai avea de-a face cu ”blocada” de la Urbtrans și vor putea participa la o licitație care trebuie organizată pentru traseeele care trec prin Roznov, ele nemaiputând fi date prin delegare. Primarul de la Roznov și-a manifestat nemulțumirea cu privire la faptul că ADI Urbtrans nu a făcut investiții în oraș, așa cum ar fi trebuit să facă de ani buni, ca și cu privire la transportul gratuit al pensionarilor.

V.B.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *