Avem subprefect în Neamț: Vlad Ciurea de la Protecția Consumatorului

Vlad-CiureaÎn Monitorul Oficial nr. 0678/2016, potrivit actului nr. 612 din 31 august 2016, a fost publicată numirea în funcția de subprefect, cu caracter temporar, prin detașare, a domnului Vlad Ciurea, care muncea până acum la o altă instituție publică,  Protecția Consumatorului. Tânărul subprefect provine din pepiniera de cadre a PNL-ului și din poziția de vice-președinte a organizației PNL Roman ajungea în 2013 șef la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Neamț. În momentul în care, din cauza meandrelor politicii locale, postul părea să i se clatine a intrat într-un concediu pentru creșterea copilului după care a revenit pe funcție.

Vlad Ciurea face parte dintr-un grup de tineri liberali care au ajuns atunci pe funcții politice alături de George Lazăr ca prefect și Radu Firăstrău ca șef la Casa de Asigurări de Sănătate Neamț. Cum prin județ a trecut între timp si valul USL nu se mai știe exact orientarea noului subprefect, care  cel puțin teorectic, este apolitic sau mai bine zis tehnocrat. Probabil că și apropierea sa de Clubul Rotary Roman i-a oferit un avantaj în accederea pe noua funcție, ca să nu mai vorbim despre căile de comunicare deschise cu actuala conducere PSD a județului, cunoscută fiind deschiderea cluburilor de acest gen spre dialog și sprijin reciproc a membrilor săi. Mai ales când vine vorba de funcții publice, de răspundere.

Este interesant că deși numirea s-a făcut cu data de 31 august, se pare că nimeni n-a știut despre ea până în această seară.

(V.B.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *