Clotilde cu sos și semnături

foto-clotideClotilde Armand a reușit să ajungă și în Piatra Neamț pentru a-și găsi susținători. Câteva minute de întârziere nu au fost observate de cei care au așteptat-o cuminți în shaormeria din centrul orașului, loc mult prea neîncăpător pentru public, dar mult prea potrivit pentru discursul pe care vicepreședintele Uniunii Salvați România (USR) l-a ținut.

După câteva cuvinte despre cât de frumos e municipiul înconjurat de munți, care-i amintește de orașul Clermont-Ferrand, Clotilde a reușit să-i gratuleze pe pietreni cu un compliment – „Este orașul lui Blaise Pascal. Nu știu dacă ați auzit de Pascal”. Semn de mare respect pentru generația Facebookdin partea unei doamne care graseiază exact pe gustul românilor.

Dacă de Pascal au auzit sau nu cei din shaormerie prea puțin a contat, important a fost că au auzit de USR, de Nicușor Dan și de Clotilde Armand. A urmat o înșirare de vorbe despre cum se luptă și Franța cu șomajul, nu numai România, despre cum e nevoie, la noi în țară, de retehnologizare, despre cum omul de rând nu e dator doar să voteze, ci trebuie să se implice în continuare în guvernarea locală și despre cum e nevoie de depolitizarea școlilor și a spitalelor.

Publicul, înghesuit pe la mese și îmbătat deja de vorbele frumoase și de mirosul de shaorma, a trecut cu vederea și complimentul nevinovat și faptul că doamna a avut un discurs asezonat cu de toate, mai puțin cu lucruri concrete legate de vizita dumneaei în micul orășel de munte. Abia după ce i-a anunțat pe cei din fast food că spera să găsească partide deja înființate de societatea civilă din Piatra Neamț, dar că trece peste acest aspect și că sunt dispuși să susțină înființarea de filiale locale și autonome, doamna Armand a dat de înțeles care e adevăratul motiv pentru care a ajuns la Piatra Neamț. A scos o listă de semnături și a urmat un instructaj pentru cei din sală despre cum trebuie să obțină semnături de la oameni, cum să se plimbe cu tabelul la nunți, botezuri și prin școli (cele care trebuie depolitizate) și, mai presus de toate, despre cum trebuie să semneze pentru orice formațiune politică (inclusiv pentru cei din PNL sau PSD, „care au furat tot”) pentru a nu încălca democrația. „Aceste semnături sunt un obstacol la democrație. Eu dau semnătura mea la toată lumea și vă sfătuiesc să faceți la fel”, le-a spus zâmbind Clotilde Armand celor îmbătați de mirosul de shaorma.

Andreea AMARIEI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.