Dr. Ioan Lazăr – repus director la spital de Tribunalul Neamț

Dr. Ioan LazarÎn luna martie, prin dispoziția nr. 164/16.03.2016 a președintelui Consiliului Județean Neamț, la vremea aceea Emilia Arcan, managerul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț a fost demis din funcție. Motivele, așa cum am arătat în mai multe articole, nu aveau nicio legătură cu realitățile din spital.

Dr. Ioan Lazăr a atacat în instanță respectiva decizie și astăzi, 27 septembrie, a fost pronunțată sentința civilă nr. 1128/C, prin care se stabilesc câteva lucruri importante.

În primul rând, este anulată dispoziția nr. 164/16.03.2016, emisă de Consiliul Județean Neamț, ceea ce înseamnă că Lazăr poate merge să-și reocupe funcția. Sentința mai obligă Consiliul Județean Neamț să-i achite reclamantului daune morale de 10.000 de lei, dar și diferența dintre salariul de medic și cel de manager, de la data revocării din funcție și până la 28.08.2016, data încheierii contractului de management.

Sentința este executorie, cu drept de apel în zece zile de la comunicare.

Decizia anunțată astăzi este una reparatorie, dar, în afară de banii pe care îi poate obține fostul manager, nu-i folosește în privința funcției pe care a pierdut-o. El nu mai poate reveni la conducerea Spitalului Județean Neamț, pentru că, între timp, i-a expirat contractul de management.

În același timp, sentința Tribunalului Neamț arată exact care sunt limitele în care se circumscrie o decizie abuzivă a unor oameni aflați în administrația locală. Au luat o decizie politică, au ținut să demită un manager care nu a vrut să marșeze la deciziile unui consiliu de administrație ostil, au greșit, iar acum costurile le vom suporta noi, toți locuitorii județului, nu cei care au comis abuzul. Rămâne de văzut dacă actualul președinte al Consiliului Județean Neamț și consiliul în întregul său, în cazul în care sentința va rămâne definitivă, se vor îndrepta împotriva celor care au ținut cu tot dinadinsul să schimbe un manager cu 5 luni înainte de finalizarea contractului de mandat.

Valentin Bălănescu

 

5 comments

 • seby

  septembrie 27, 2016 at 6:56 pm

  felicitări d-le dr !
  o pacientă de la Tg Neamț

  Răspuns

 • Cafeaua... ca la Mesagerul!

  septembrie 27, 2016 at 7:54 pm

  Stau într-o cafenea la Targu Mures
  Si beau cafea.
  Orasu-i trist, ostil, sémet si gures,
  Cu lume rea.

  N-am timp, n-am bani, n-am inima, n-am chef
  Sa mai scriu versuri:
  În fiecare prost presimt un sef
  Si întrevad demersuri.

  Abandonat de tine, trag tutun
  Si mi-e cam sila,
  Ca-n barba-aborigenele vad un
  Semn de prasila.

  Cum m-as scula voievodal, drept, dac,
  Într-un scurt iures,
  Întreaga cafeneaua praf s-o fac
  La Targu Mures…

  Răspuns

  • Mesagerul

   septembrie 27, 2016 at 8:00 pm

   Multumim frumos

 • Costantin

  septembrie 27, 2016 at 9:53 pm

  Dan Constantin și Emilia Arcan să plătească acești bani,ambitiile si prostia lor și-a spus cuvântul! Dar ce folos!!??.Râul este făcut,noi toți am pierdut,nimic nu sa mai făcut,datoriile cresc și situația se prezintă cu totul altceva decât în realitate!. Felicitări domnului Doctor Lazar,a demonstrat ca este un bun manager,a făcut și a realizat pentru spital ceea ce nu a reușit mulți alții menegerii, vazandu-se cu ochiul liber!. Să le fie rușine la toți ce l-au vorbit de rău și l-au hulit!

  Răspuns

 • Sila

  septembrie 28, 2016 at 8:28 am

  Nu s-ar fi putut indrepta dnul fost manager catre doamna fost presedinte de CJ, la comanda careia s-a facut demiterea, pentru plata daunelor morale si a diferentei dintre salariul de medic si cel de manager???
  Nu de alta, dar ne-am saturat de toti ”politicienii” astia care isi regleaza conturile (la propriu si la figurat) pe spinarea noastra, a prostilor care platim!!!!!!

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *