Galeria bocitoarelor fotbalului pietrean

Imagine de ansamblu a stadionului Ceahlaul in nocturna
Stadion pentru Liga a V-a

În ultimele zile, foarte multe voci au plâns pe umărul celor care vor să relanseze fotbalul pietrean și nu reușesc – spun ei, direct sau prin interpuși -, din cauza obtuzității consilierilor locali, care nu au votat un proiect de hotărâre prin care ar fi avut acces la baza sportivă de pe Borzoghean.

Evident, totul a căpătat imediat o conotație politică și, tot imediat, s-au făcut demarcațiile specifice: PSD-ALDE-PMP au fost împotrivă, deci nu iubesc fotbalul.

În realitate, lucrurile sunt un pic mai complicate. Citind documentele care apăreau în mapa consilierilor, lucrurile parcă se văd altfel. Este o cerere, făcută cam în dorul lelii, prin care se cer niște spații gratuite Primăriei (folosință exclusivă) și se vorbește, la modul general, despre un proiect de parteneriat, prin care să se asigure accesul prioritar doar în alte câteva locații: sala de forță, sală de socializare, spălătorie plus spațiu spălătorie, camerele din zona tribunei, adică partea de hotel, sală de conferințe, vestiare gazde și oaspeți, vestiare de antrenament, cabinet medical și de recuperare, terenul principal, terenul de iarbă de antrenament, terenul sintetic de antrenament. Doar atât! Adică apropape peste tot. În rest, mai rămânea doar ca domnul Viorel Măstăcăneanu să revină la cârma echipei.

Toate aceste lucruri trebuie suportate de oraș, pentru o echipă care va juca în … Liga a V-a, despre care consilierii – ca să nu mai vorbim despre restul lumii – nu știu exact câți și ce jucători are, ce contracte există, ce antrenori, ce plan de perspectivă a fost luat în calcul. Conform bunurilor obiceiuri de la Piatra Neamț, când vine vorba despre fotbal, trebuie să-i credem pe cuvânt pe cei care au inițiativa relansării fotbalului local.

Este suficientă doar o hâtie depusă în spatele unei cereri, chiar dacă ea vine din partea unui om onorabil ca activitate în domeniul serviciilor?

Consilierii au considerat că nu. Dacă au primit sau nu ordin de partid, este o altă problemă. Cert este că, pe hârtii, au avut toate argumentele să se opună. Nu poți vota ceva despre care nu știi nimic. Așa cum se obișnuia și încă se obișnuiește în administrația locală în orașul în care a fost o echipă frumoasă de fotbal și niște șmecheri care au devalizat bugetul orașului și al județului în numele fotbalului.

Valentin BĂLĂNESCU

adolescenteen news

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.