Între interesul public și interesul de partid, primim comunicate la redacție

urnaCel mai sigur semn că se apropie campania electorală îl reprezintă faptul că oamenii politici și partidele încep să se agite și să ne arate că sunt interesate de ceea ce se întâmplă în jurul lor. Iar când fac asta prin intermediul comunicatelor de presă sau al conferințelor de presă, este alt semn, că vor să fie promovați fără niciun fel de costuri. Două exemple de acest fel vin de la PMP și PSD. În primul, în ordinea sosirii la redacție, se vorbește despre promovarea sportului nemțean, iar în al doilea se vorbește despre stoparea jafului din Piatra Neamț, exemplificând cu încercarea de construire a unui magazin Kaufland (apropo, despre jaful de acolo a tot scris Mesagerul de Neamț, de ceva timp, și ne bucurăm să vedem că au început să citească și consilierii). Sunt ultimele materiale publicate de noi în acest regim, deoarece este vorba despre promovare electorală. Iar acest lucru este valabil indiferent de la ce partid sau instituție condusă de oameni politici vine un asemenea gen de comunicate, indiferent de ce pretexte sunt folosite. Evident că atunci când ele prezintă informații care chiar sunt de interes public, vor fi folosite în materiale de presă. (V.B.)

«Comunicat de presă

arsene dulama asafteiÎn ședința Consiliului Local din 29.09.2016, viceprimarul Municipiului Piatra Neamț și președintele Partidului Mișcarea Populară Piatra Neamț, Bogdan Gavrilescu împreună cu consilierii locali Moisii Alexandra, Ghineț Marius și Sauciuc Cristian au susținut, aprobat și votat alocarea fondurilor nerambursabile pentru acele proiecte care demonstrează că se dorește să se facă sport cu adevărat. 
Încurajarea și susținerea sportului nemțean este inițiativa Partidului Mișcarea Populară Neamț și reprezintă o prioritate pentru cetățeni.
 De data aceasta, PMP Neamț s-a îndreptat și spre acele sporturi neglijate în timp: boxul nemțean, dansul sportiv, Asociația de Minifotbal, șah-ul, Asociația Sportivă Club Petru Rareș, Futsal Ceahlăul, Volei Club Piatra-Neamț și Handbal Club Feminin.
Partidul Mișcarea Populară susține sportul nemțean.
 Împreună mișcăm România!

BIROUL DE PRESA PMP NEAMȚ.»

ionel-arsene«Președinte PSD Neamț, Ionel Arsene: PSD luptă pentru stoparea jafului în Piatra Neamț

PSD dovedește ca este un partid care lucrează în interesul nemțenilor. Astăzi am reușit să oprim obținerea de avize pentru o afacere ilegală încurajată de PNL. De asemenea, dezavuez felul în care s-a desfășurat ședința de astăzi și faptul că a fost permis un asemenea comportament agresiv din partea reprezentanților unei firme private la adresa consilierilor locali PSD și ai celorlalți consilieri care s-au împotrivit unui proiect de investiții ilegal.

Se pare că pentru PNL contează mai mult numele unei companii decât ce scrie în proiectul pe care îl au pe masă. Așa s-a întâmplat și în cazul aprobării Planului Urbanistic Local (PUZ) și Planului Urbanistic Detaliat (PUD) pentru așa-zisul supermarket Kaufland care ar fi trebuit să fie construit în Piatra Neamț. Aprobările pentru cele două planuri au fost solicitate de o firmă de construcții ai cărei reprezentanți refuză să înțeleagă că trebuie să respecte legea. Trecând peste faptul că pentru terenul respectiv sunt litigii existente, iar statutul juridic al perimetrului este incert, mai sunt și probleme ce țin de dosarul depus. Astfel, proiectul nu cuprindea o documentație aprofundată, iar detaliile tehnice oferite pentru avizare erau insuficiente. Însă, cel mai grav aspect este acela că pe niciun document din fundamentarea proiectului nu apare ștampila societății Kaufland. De ce? Pentru că firma care s-a ocupat de reprezentarea Kaufland în vederea obținerii autorizației, au cerut PUZ și PUD, deși din mai Kaufland nu mai era interesată de proiect. Pe scurt, firma care a făcut presiuni agresive asupra consilierilor care au votat împotriva proiectului, s-a folosit ilegal de numele acestei societăți.

Consilierii PSD au votat împotriva acestui proiect care ridica mari suspiciuni și care nu ar fi făcut decât să blocheze perimetrul respectiv. În schimb, PNL a votat cu ambele mâini proiectul, care risca să fie una dintre cele mai mari țepe ale municipiului Piatra Neamț. Le recomand colegilor din PNL sa citească proiectele și să se documenteze înainte de a vota cu atâta nonșalanță. De asemenea, le solicit celor din PNL să respecte legea și interesul nemțenilor.

PSD, alături de partenerii de alianță, nu va permite ca în cadrul Primăriei Piatra Neamț să se încurajeze furtul de terenuri și nerespectarea dreptului la proprietate, tocmai de aceea vom lupta pentru stoparea jafului în municipiul reședință de județ.

Ionel Arsene

Presedinte PSD Neamț»

 

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *