Se drege borșul la Spitalul Județean Neamț

dscn7318După ce blidele Spitalului Județean Neamț nu au scăpat de lingura și papilele autorităților județene, acum ar trebui să le verifice din nou. Asta pentru că Guvernul a aprobat, în ședința de miercuri, mărirea alocației de hrană în spitale, aceasta urmând să difere între 10 și 19 lei pe zi. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, care a precizat că sumele vor fi între 10 lei pe zi pentru bebeluși, și 19 lei pe zi pentru… ceilalți. Astfel de alocări se vor face pentru prima dată și în cazul bolnavilor în regim de hemodializă. Decizia este una salutară atât timp cât noua rație pentru bolnavi o va depăși pe cea pentru câinii fără stăpân, îngrijiți în adăposturi.

Pe lângă borșul care va putea fi mai bogat în dresală, zărbușcă sau acreală, condițiile în care se va găti pentru bolnavii nemțeni nu se vor schimba prea curând. Deocamdată se ia în calcul ca, în viitorul nu tocmai apropiat, să se pună în aplicare o idee a fostului manager.

Indiferent ce eforturi investiționale am face, ea (bucătăria – n.red.) va trebui mutată într-o clădire exeterioară și acesta va fi lucrul pe care-l vom propune Consiliului Județean. Se pare că a mai existat o preocupare pentru ducere în afară, dar nu s-a realizat clădirea. Este nevoie acută de spații. În momentul în care s-a proiectat spitalul nou era prevăzut pentru 4 secții, acum sunt 16 secții și compartimente. Ideea pe care o vom propune va fi construirea unei noi clădiri, în imediata vecinătate a Pavilionului Chirurgical”, a declarat managerul interimar al spitalului, Liviu Negelschi.

Până atunci? ”Nu putem să îmbunătățim decât funcționarea actuală. Să avem niște exhaustoare mai puternice, lucrurile acestea care țin de îmbunătățire, putem vorbi de dotări mai noi, dar nu de rezolvare a soluției”, a adăugat managerul.

Sumele suplimentare pentru alocațiile de hrană mărite ar urma să provină din veniturile proprii ale unităților sanitare, finanțate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate. (Marian TEODOROF)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.