Avertizare de ninsori și risc de inundații pentru județul Neamț

inhga-galben-octombrie-2016Județul Neamț intră, de la ora 14:00, sub avertizare de “ninsori și intensificări ale vântului”, emisă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Aceasta este valabilă în intervalul 16 octombrie, ora 14:00 – 17 octombrie, ora 9:00.

“În Carpații Orientali va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, iar în cursul serii și al nopții de duminică spre luni (16/17 octombrie), precipitații predominant sub formă de ninsoare vor fi și în Carpații Meridionali. Vântul va avea intensificări temporare, îndeosebi în regiunile sudice, cu viteze ce vor depăși la rafală 40-50 km/h, iar pe crestele montane 60 km/h, viscolind ninsoarea. În restul teritoriului va ploua, iar trecător în Subcarpații Moldovei și în estul Transilvaniei se vor semnala precipitații mixte. Cantitățile de apă vor depăși local 10-15 l/mp, iar în nord-vest, centru și est izolat 20-25 l/mp”, precizează ANM.

În funcție de evoluția meteorologică, ANM va actualiza prezentul mesaj.

Aproximativ în același interval (16.10.2016, ora 9:00 – 17.10.2016, ora 9:00) este emis COD GALBEN de risc de inundații “pe râurile din bazinele hidrografice Bârlad și afluenți (județele Iași, Vaslui, Bacău, Neamț, Vrancea și Galați), afluenții mici aferenți cursului mijlociu și inferior al Siretului din județele Neamț, Bacău și Vrancea”.

Vor fi “scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale COTELOR DE ATENȚIE”, precizează Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA). (M. CONSTANTINESCU)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *