Consilierii județeni trimiși la agenția Teatrului Tineretului

pietricica turism

liviu-timusLiviu Timuș, directorul TT, a găsit soluția pentru a crește veniturile instituției de cultură pe care o conduce printr-o modalitatea simplă care promovează principiile de bază ale economiei de piață: consilierii județeni și cei din Piatra Neamț nu vor mai primi invitații gratuite la festival.

Cea de-a 28-a ediție a Festivalului de teatru „Pledez pentru tine(ri)”, de la Piatra Neamț, se va desfășura în perioada 4-17 noiembrie, însă biletele și abonamentele vor fi puse în vânzare începând de miercuri, 19 octombrie.

În 2015, mânuțele care au votat banii pentru festival, ale consilierilor județeni și a celor din Piatra Neamț, au fost umplute cu invitații pentru două persoane, ceea ce a dus la limitarea numărului de bilete pentru publicul larg, într-un teatru ce și așa a rămas fără 100 de locuri după marea reabilitare. La această ediție, în schimb, consilierii care vor cu adevărat să vadă un spectacol trebuie să învețe că prestația actorilor se și plătește, așa că pot apela cu încredere, ca fiecare nemțean de rând, la biletele de la casieria TT-ului. „Spre deosebire de anii trecuți, acum nu se vor mai da așa de multe invitații, deoarece festivalul este destinat publicului larg. Vor primi invitații doar cei din conducere și sponsorii principali. Prețul biletelor este cuprins între 20 și 40 de lei, în funcție de spectacol, de sala în care se joacă și de locul în sală”, a spus Liviu Timuș, directorul TT-ului.

Timp de 14 zile, iubitorii de teatru vor putea viziona 28 de spectacole – 18 selectate în concurs de către criticul de teatru Maria Zărnescu, 6 spectacole invitate în afara concursului și 4 spectacole ale Teatrului Tineretului, publicul putând participa și la două lansări de carte. „Ca un omagiu adus împlinirii a 400 de ani de la trecerea în veșnicie a celui mai jucat dramaturg din toate timpurile, festivalul va debuta cu premiera Teatrului Tineretului, «Cum vă place», de William Shakespeare, în regia lui Vlad Cristache”, informează organizatorii.

Printre alte spectacole care se vor juca la TT în cadrul festivalului se numără „Titanic vals” (Teatrul Odeon din București), „Insula” (Teatrul Național din Cluj Napoca) și „Aleargă, fals jurnal de jogging” (teatru independent).

 

Andreea AMARIEI

1 COMENTARIU

  1. O completare scurta si importanta in legatura cu `manutele umplute cu invitatii~ anul trecut: au cerut, au facut presiuni, dar nu au primit.
    Cat priveste numarul real de locuri disponibile in Teatrul Tineretului, arhiva “Mesagerul de Neamt” ramane cea mai buna sursa de documentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.