Gheorghe Ștefan acuză: Muraru și Draghiș, cei care au luat banii, sunt liberi!

trioÎn momentul când făcea formalitățile pentru predare, agasat de presă, Gheorghe Ștefan a răbufnit: ”Cei care au luat banii și au petrecut la Bamboo cu șampanie Cristal sunt liberi. Cum cine? Draghiș, care a fost astăzi în sală, și Gabriel Muraru, ei au luat banii!

Pentru ziariștii bucureșteni, numele lui Decebal Draghiș nu spune acum foarte multe lucruri, la fel ca și cel al lui Gabriel Muraru. Amândoi au fost infiltrați, în timp, pe lângă Gheorghe Ștefan (interesant este cine l-a introdus pe Gabriel Muraru în anturaj) și au păstorit o serie de afaceri, care au dus la îndatorarea municipiului Piatra Neamț. Ei sunt, în mare măsură, responsabili de jaful de la Perla Invest, când, folosind și persoane care astăzi sunt vectori de imagine în instituții publice, organizau manifestări „artistice” și „sportive” cu finanțări publice multiple. Sistemul construit de cuplul Draghiș-Muraru a funcționat mult timp după plecarea lor oficială din Neamț, prin intermediari, și a fost „exportat” apoi peste tot pe unde Gabriel Muraru a ajuns în funcții publice, la Salrom, în calitate de director general, sau SMART, societatea născută din Transelectrica lui Hăhăianu, de exemplu. Funcții pe care le-a dobândit și cu ajutorul lui Gheorghe Ștefan, dar nu trebuie uitați și alți protectori care au vegheat ca el să poate ajunge să comande șampanie Cristal la Bamboo, în timp ce era implicat în mai multe afaceri dubioase.

Interesantă a fost și o altă declarație a lui Gheorghe Ștefan, legată de sentința primită, pe care o consideră nedreaptă. Dacă ar fi fost vorba de o condamnare pentru folosirea influenței politice, ar fi considerat că o merită. Numai că, dacă s-ar fi întâmplat acest lucru, tot sistemul despre care amintea și fostul ministru Sandu, s-ar fi prăbușit mai repede decât se consideră că este necesar.

V.B.

3 comments

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *