Prima mare surpriză în ziua examinării candidaților pentru funcțiile de directori și adjuncți la școlile din Neamț a fost la marea adunare a doritorilor, de la Colegiul ”Gh. Cartianu”, în această dimineață. Examenul a început la ora 10. Cu acest prilej, s-a constatat că trei din competitori nu s-au prezentat la ”locul faptei”. Este vorba despre Mariana Roșanu (pentru Școala nr. 5), Dan Cojan (pentru Seminarul Teologic ”Sf. Împărați Constantin și Elena” Piatra Neamț) și Viorel Vânzariuc-Caciureac (pentru Școala de Artă ”Sergiu Celibidache”).
ACTUALIZARE ora 10.10: În cazul lui Viorel Vânzariuc-Caciureac, absența este motivată de ”probleme personale, de sănătate”.
ACTUALIZARE ora 10.15: Surprinde absența directoarei de la Școala nr. 5, Mariana Roșanu, mai ales că dosarul ei a fost acceptat după contestație.
ACTUALIZARE ora 10.30: Generalul Viorel Stan s-a aflat la ”datorie”, competitorii așijderea, iar din pregătirea pentru spectacol au făcut parte inclusiv etapele de verificare a candidaților din punct de vedere al surselor de… inspirație, de securizare a bunurilor acestora în saci menajeri și de supraveghere video, conform metodologiei.
ACTUALIZARE ora 12: Examenul a început la ora 10 cu distribuirea subiectelor, dar de scris, efectiv, candidații s-au apucat la 10.25 trecute fix. Asta înseamnă că, în acest moment, mai au 23 de minute pentru a-și încheia lucrările. Nu a fost niciun incident demn de notat. După încheierea oficială a scrisului, va fi o pauză organizatorică a celor 15 comisii, apoi începe lectura și corectura. Directorii intrați în examen sunt obligați să rămână la fața locului, pentru ca, la final, să-și asume prin semnătură punctajul primit. Din maximum de 50 de puncte care se poate obține, este nevoie de minimum 35 ca să poată merge mai departe. Cei care nu-și asumă punctajul prin semnătură rămân fluierând a pagubă, pentru că, la momentul actual cel puțin, proba nu poate fi contestată.
ACTUALIZARE ora15.45: Încep să apară primele zvonuri despre picați. Cel mai persistent ar fi că Liceul de Arte Victor Brauner nu va avea director în urma concursului, actualul director netrecând baremul. . Candidații de la Forestier s-ar fi prezentat destul de bine, la fel și Carmen Munteanu, candidata de la Scoala Gimnazială nr. 5 Piatra Neamț a trecut baremul. Candidata de la Școala Gimnazială nr. 10 nu a trecut examenul.
ACTUALIZARE ora 15.55: Dan Oniciuc s-a calificat pentru etapa următoare a concursului pentru funcția de director la Petru Rareș. Din păcate, soția acestuia nu a trecut testul pentru a rămâne la conducerea Scolii nr. 3 Piatra Neamț. Lăcrămioara Secară, fosta directoare de la Casa Corpului Didactic, care a reușit să convingă ministerul să-i reprimească dosarul a reușit să treacă această probă a examenului, la limită.
ACTUALIZARE ora 16.00. La Școala nr. 4 Piatra Neamț un scor foarte bun a obținut Dumitru Letos, dar probabil competiția va continua pentru funcția de director.
Rezultat final statistic: au fost 208 concurenți validați pentru concurs, 204 prezenți, o lucrare anulată pentru scris cu creionul, 35 picați, 168 promovați, deci un procent de 82,75 %.
Actualizare ora 18.21: Alte rezultate. cei doi candidați de la Calistrat Hogaș au trecut cu brio proba. Necazuri pentru candidatul de la Girov, care nu a trecut proba. Candidații de la LPS Piatra Neamț merg mai departe.
La Roman au trecut prima probă a concursului, teoretic, cea mai grea, toți directorii de funcții și în unele locuri si contracandidații, mai puțin la Liceul Danubina, dl. Leonard Văcaru, fost candidat PSD la alegerile din 2012 și dl. Popa de la Liceul cu Program Sportiv.
La Colegiul Național de Informatică Piatra Neamț cea mai mare notă a obținut-o actualul director, candidata venită de la „Auto”, reușind să treacă de nota 8.
La Bicaz nu sunt surprize, au luat toți actualii. La Colegiul Ștefan cel Mare, Dorin Moroșanu are nota mai mică decât contracandidatul Margine, deci va trebui să convingă la cv și proba de prezentare, dacă dorește să mai rămână director. La Liceul ”Vasile Conta” surpriză doar nota mică pentru așteptările tuturo a doamnei Karina și ”cădere” adjunctului.
La Școala nr. 2 Piatra Neamț a trecut proba cu brio fratele inspectorului Camelia Neța, care din această cauză nu a putut face parte din comisia de concurs.
3 comentarii
La cum a organizat Stan concursul…… Rusine!!!
De unde știi tu cum a organizat Stan concursul? Ai fost de față, ai participat activ la organizarea lui de dimineața pînă seara și noaptea, ai participat tu la ședințele operative cu tema organizării concursului, ai dat tu zeci și sute de telefoane la sute de oameni angrenați în concurs, n-ai dormit tu nopțile de grija ca totul să iasă perfect? La bălăcărit văd că te pricepi, dar pun pariu că la viața ta n-ai organizat niciun concurs de anvergura și importanța crucială al celui care se desfășoară în prezent, sub o așa presiune din toate părțile, presă, sindicate, partide politice, opinie publică!… Dar și tu și altii ca tine, stați și scuipați semințe în fața calculatorului și, prin comentarii de doi bani, apostrofați pe alții care chiar muncesc. Pentru că Stan, cum îi spui tu, nu e singur în inspectorat sunt mulți alți oameni care muncesc acolo, care nu-s vizibili și care din păcate, n-au timp să-ți dea ție și altora ca tine o replică usturătoare, așa cum meritați. O fac eu pentru ei! Și o voi face ori de câte ori voi vedea că tu și altii ca tine vorbesc aiurea în tramvai, fără dovezi, doar așa de-o bârfă pe șanț, ca babele care n-au produs nimic în viața lor, doar mătreață. Vezi că se dau ajutoarele sociale, fugi să nu le pierzi.. .
Foarte bine spus.Este usor sa latri de pe margine.Pana la urma,Stan este cel care,vizualizeaza si verifica trupa de oameni,care intra pe usa Inspectoratului la 8 dimineata si pleaca atunci cand,,da Domnul”Numai cei care nu fac nimic,sunt nemultumitii de serviciu.