PMP transformă Piatra Neamț în Star Trek

pmp-site

Organizația Neamț a Partidului Mișcarea Populară a reușit, pentru mai bine de jumătate de oră, să-i ducă pe cei din presa locală în viitor sau, mai bine spus, în viitorul municipiu Piatra Neamț, adevărat Star Trek al orașelor din România. Imaginea idilică pe care au conturat-o cei din PMP include, punctual, fragmente dintr-un viitor care nu știm dacă ”sună bine”, dar cu siguranță sună ”inteligent”.

Viceprimarul Bogdan Gavrilescu a anunțat că, printre proiectele consilierilor PMP, susținute de majoritatea din Consiliul Local Piatra Neamț, se numără și cel de a transforma orașul într-unul inteligent cu adevărat, prin finanțare europeană și un parteneriat cu cei de la Telekom: ”Sperăm să creăm un parc inteligent, unde să fie bănci cu încărcare solară și routere wi-fi, stâlpi inteligenți, cu încărcare solară, și stații de încărcare mașini electrice. Totodată, ne dorim și montarea de camere video în municipiu, pentru monitorizarea traficului și pentru a ajuta la păstrarea ordinii și liniștii publice”.

Și, dacă tot e să fie oraș inteligent în viitor, Piatra va fi și un oraș corect, în care activitatea instituțiilor să fie monitorizată așa cum trebuie, cu sau fără camere video. ”Am vorbit cu domnul viceprimar și sper ca, săptămâna viitoare, să fie pe ordinea de zi a ședinței extraordinare și cererea noastră privind necesitatea unui audit la societățile Consiliului Local și ale Primăriei Piatra Neamț. Există tendința de a implica politic aceste societăți în campania electorală și nu este un lucru normal”, a spus deputatul Liviu Harbuz, care a anunțat că-și dorește același lucru și pentru societățile Consiliului Județean, pentru a se vedea clar cât de eficiente sunt aceste societăți pentru nemțeni.

* Apeluri către ”băsiști” și celelalte partide politice

Tot în Star Trek-ul viitorului se trage speranță pentru niște candidați de genul celor propuși de deputatul Constantin Moisii, care, după ce-a început câteva idei fără să le termine, a propus ceva cu adevărat inteligent pentru toate partidele politice: ”Fac un apel pentru toate partidele politice să dea dovadă de responsabilitate în alegerea candidaților! Să aibă grijă la pregătirea profesională corespunzătoare a celor care vor deveni parlamentari! Am întâlnit și colegi, să-mi fie iertat, care au ajuns pe relații pe această funcție și nu au dovedit că electoratul a procedat așa cum trebuie”.

Din aceeași serie a apelurilor publice, liderul PMP Neamț, Laurențiu Dulamă, a făcut un apel către foștii băsiști (fără a preciza dacă trebuie sau nu să aibă o anumită pregătire profesională), de a intra în partidul condus de fostul președinte. ”Aș vrea să vă vorbesc despre sondajele otrăvite din ultima vreme, care, în opinia noastră, sunt comandate de PSD și PNL, care vor să blocheze intrarea PMP în Parlament și se opun transformării Partidului Mișcarea Populară în a treia forță politică din țară. PMP s-a opus și a denunțat jocurile ascunse ale USL. Acum, simțim că a început să învie USL. S-au creat partidele mici, satelit, aruncate peste noapte în sondaje otrăvite, pentru a discredita PMP. Vă asigurăm că, la Neamț cel puțin, vom atinge pragul electoral. După fuziune, PMP este a treia forță la nivelul țării și al județului și va încurca jocurile politice ale partidelor mari. Totodată, observăm și o epurare a foștilor PD-iști și băsiști pe plan național. Facem un apel către toți cei care au crezut și cred în programul politic pe termen lung al partidului și îi anunțăm că ușa PMP rămâne deschisă. Ne referim aici și la primari, viceprimari, consilieri locali sau județeni care se simt frustrați de acest joc politic”, a anunțat Laurențiu Dulamă.

Andreea AMARIEI

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *