Roxana Lungu – 10 pe linie la tras cu pistolul!

pietricica turism

roxana-1Roxana Lungu, tânăra care a învins toți candidații la examenul de admitere în Poliția Neamț, organizat în primăvară, a rămas în prima linie și după stagiul de pregătire de la Școala de agenți Câmpina. La festivitatea de încheiere a cursurilor, conducerea școlii a nominalizat numai femei, din 1.155 de agenți recrutați din sursă externă. Este vorba despre Ramona Ciofu (IPJ Bacău), care este șefa de promoție, Beatrice Romanescu, Andreea Hangan, Luminița Florentina Uruc și Roxana Lungu – toate cu media 10 la instrucția tragerii.

Roxana Lungu, singura nemțeancă din lotul celor mai bune trăgătoare (despre care Mesagerul de Neamț a scris în ediția din 21 august 2016), are deja 3 zile de când lucrează la Postul de poliție Doljești, pentru care a candidat. Este sub tutelă și mai are de învățat până ce va merge în prima misiune. Asta se va întâmpla după un nou examen, cel de definitivare în funcție, pe care-l va susține în luna ianuarie a anului 2017.

Perioada cursurilor a fost una grea dar extrem de plăcută, mi-a amintit și am retrăit perioada studenției…doar că într-o variantă mai disciplinată”, ne-a declarat Roxana Lungu. ”Am avut un colectiv minunat, îndrumători și formatori de excepție. Eu am fost mai norocoasă și mi-a fost destul de ușor la cursuri, pentru că pregătirea intensă și serioasă la examenul de admitere, dar și facultatea de drept absolvită m-au ajutat enorm de mult… fiindu-mi foarte ușor să parcurg evaluările și perioada de instruire”.

Cât despre emoția de a ține pentru prima dată o armă în mână, trăgătoarea de 10 pe linie a spus că n-a avut asemenea sentiment, dar, în schimb, a simțit o mare responsabilitate: ”Am executat trageri cu 3 tipuri de arme Glock, CZ ambele de calibru 9 mm și cu pistolul calibru 7,65 mm model 1974, ultimul fiind cel din dotarea polițiștilor, cu care am executat și ședințele pentru notă”.

Chiar dacă lunile de pregătire de la Câmpina au însemnat, practic, trecerea de la viața civilă la un sistem demilitarizat doar teoretic, Roxana Lungu s-a adaptat rapid, nu s-a gândit nicio secundă să renunțe, cum au făcut câțiva din lot, ba mai mult, și-a întărit convingerea că a luat decizia corectă atunci când a optat pentru profesia de agent de poliție.

Cristina MIRCEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.