S-a aprobat termoizolarea unor blocuri din Roman

pietricica turism

roman-blocÎn ședința „de îndată” a Consiliului Local Roman din data de 21 octombrie s-au aprobat documentația tehnico-economică,  indicatorii tehnico-economici, proiectul și cheltuielile ce vor fi efectuate în cadrul proiectului: “Creșterea eficienței energetice în clădirile rezidențiale din Municipiul Roman”.

Administrația publică locală intenționează  depunerea unui proiect pentru obținerea de finanțare nerambursabilă din fonduri europene, în scopul izolării termice și hidroizolării anvelopei a 8 clădiri rezidențiale din municipiul Roman. În proiect se propune anveloparea termică a 8 blocuri, prin: montarea de polistiren pe pereții exteriori (inclusiv tencuială decorativă uniformă pe fiecare bloc în parte), înlocuirea  tâmplăriei exterioare cu tâmplărie termopan din PVC, refacerea termo și hidroizolației la terase  și înlocuirea învelitorii la acoperișurile tip șarpantă, refacerea trotuarelor perimetrale,  precum și refacerea unor instalații sanitare acolo unde se impune.

Proiectul se înscrie în Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon; Prioritatea de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor, Operațiunea A: Clădiri rezidențiale.

Valoarea totală a proiectului este  de 6.364.333,80 lei (inclusiv T.V.A.), iar contribuția proprie în proiect a Municipiului Roman și a Asociațiilor de proprietari (reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, cât și contribuția de 40% din valoarea eligibilă a proiectului) este de 2.639.666,39 lei. Din această sumă contribuția Asociațiilor de proprietari va fi de 1.552.652,80 lei, din care 550.423,25 lei reprezintă ajutor de natură socială acordat de către municipalitate. Primăria va recupera de la Asociațiile de Proprietari cotele de finanțare datorate de acestea într-un interval de 3 ani, în tranșe trimestriale, achitarea începând din luna următoare semnării procesului verbal de finalizare a lucrărilor. (D. AILINCĂI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.