Surprize în dosarele directorilor din Neamț

isj-mihai-floroaiaSurprinzător, 23  dosare depuse de candidați pentru funcția de director au fost respinse de comisia de selecție a dosarelor de la Inspectoratul Școlar Neamț. Câteva nume de directori aflați încă pe funcție au avut surpriza să constate că nu mai pot participa la concurs, din lipsă de documente sau că nu îndeplineau condițiile de înscriere. Interesant pentru un sistem democratic este că decizia este definitivă, neputând fi contestată. Situația este cu atât mai stranie, cu cât vorbim despre oameni care se presupune că știu metodologie și nu ar avea probleme în întocmirea unui dosar.

Numele cel mai sonor dintre respinși este al lui Mihai Floroaia, fost inspector școlar general adjunct, care a concurat pentru Școala Postliceală Sanitară Piatra Neamț, care, oricum, se afla într-un conflict cu ministerul pentru calificativ. Doi profesori de matematică, Doina Mariana Roșanu, actuala directoare de la Școala Gimnazială nr. 5 Piatra Neamț, și Dorin Moroșanu, de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Târgu Neamț, se află și ei printre cei care nu au depus dosare complete.

Lăcrămioara Secară, fosta directoare de la Casa Corpului Didactic, a aplicat pentru patru poziții, de director plin și adjunct, dar s-a trezit cu dosarul respins, tot pentru lipsă de documente obligatorii.

Interesantă este și respingerea dosarului depus de Mihaela-Sorina Vasilescu-Apostol, pentru postul de director la Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Neamț, mai ales în condițiile în care există o mare agitație în legătură cu concursul în instituție.

Profesorul Ioan Grădinaru a rămas fără posibilitatea de a concura, atât la Liceul cu Program Sportiv Piatra Neamț, cât și la Palatul Copiilor. (V.B.)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.