Bătaie cu patine între PNL și PSD la Târgu Neamț

patinoar-mobilÎn ședința Consiliului Local Târgu-Neamț de marți 29 noiembrie, sămânța de scandal a fost patinoarul din centrul orașului, amplasat pentru perioada sărbătorilor. Așa că au fost câteva încercări timide de contre între primarul Daniel Harpa, președintele de ședință Viorel Bălțătescu (ALDE) și Maria Vrînceanu (PNL). După votarea celor 15 proiecte și ale notelor suplimentare de pe ordinea de zi, s-a ajuns la rubrica diverse, la care s-a discutat și subiectul patinoarul din centru orașului.

Prima intervenție a fost a Mariei Vrînceanu de la PNL, care a dat citire unei cereri către primărie din partea proprietarului patinoarului: „Nu sunt împotriva spațiilor de joacă pentru copii, dar nu găsesc potrivit amplasarea patinoarului în centrul orașului și mai ales perioada. Mulți oameni de afaceri sunt nemulțumiți de blocarea activității prin amplasarea acestui patinoar. Pentru buna curentul la patinioar și la mașinuțe și cine informare a cetățenilor doresc să întreb cine plătește plătește apa de la patinoar? Voi da citire unei adrese din partea firmei care deține patinoarului către primărie: Subsemnatul Crețu Alexandru administrator al SC Bululus SRL cu sediul în Galați solicit amplasarea și funcționarea unui patinoar și a unor mașinuțe tamponabile pe o suprafață de 500 mp pe perioada 10 noiembrie-28 februarie. Solicit ca terenul și energie electrică în cuantum de 25.000-30.000 lei să fie asigurate de Primăria Târgu-Neamț. SC Bululus SRL se angajează să ofere accesul gratuit în fiecare zi până la ora 12 și în Ajunul Crăciunului vom oferi 200 de pachete cu dulciuri pentru copii și 100 de pachete pentru copiii defavorizați aleși de d-stră. Acum, vă întreb. Fiind campanie electorală nu credeți că pare a fi mită electorală mascată? Sper să nu se întâmple acest lucru”.

Este o ofertă a unei societăți comerciale, însă sursa de apă pentru patinoar este de la Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, iar energia electrică o va plăti societatea. Legat de pachete, vă pot spune că am refuzat această ofertă. Firma plătește la primărie o chirie pentru teren. Pe stradă se circulă în condiții normale. Au fost unele nemulțumiri din partea unor oameni de afaceri, dar într-un final au înțeles”, a răspuns edilul.

A intervenit în apărarea primarului și Viorel Bălțătescu președintele de ședință pentru a calma spiritele, semn că alianța PSD-ALDE funcționează și în Consiliul Local: „Vă rog frumos să nu vorbiți peste primar. Sunt președinte de ședință și eu vă dau cuvântul. Ați înțeles?”

C.T. STURZU

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *