GALERIE FOTO Ticu Lăcătușu, vizită la școala construită de Clubul Montan Român în Nepal

După expediția reușită pe Ama Dablam, alpinistul nemțean Constantin Lăcătușu a inspectat stadiul lucrărilor la școala construită de Clubul Montan Român și partenerii săi în cadrul proiectului “We Love Nepal”. El a fost însoțit de alpinistul sucevean Sebastian Paulenco, unul dintre membrii echipei care a cucerit Ama Dablam, și de fotojurnalistul britanic Julian Bound.

ticu-lacatusu-scoala-nepal-04
ticu-lacatusu-scoala-nepal-01
ticu-lacatusu-scoala-nepal-03
ticu-lacatusu-scoala-nepal-02
ticu-lacatusu-scoala-nepal-05

“Localnicii, în frunte cu primarul, directorul școlii și ceilalți profesori și mai ales copiii ne-au primit cu multă căldură. Imaginile atașate ilustrează destul de bine cum arată acum cele două clădiri ale școlii, fiecare cu câte trei clase. Au rămas de procurat și montat ferestrele, ușile, tavanul fals în interior, mobilierul. Plus finisajele pereților, atât în interior, cât și în exterior. Ce nu se vede în poze este efortul extraordinar depus pentru amenajarea celor două terase și lucrările de fundare într-un teren în panta, extrem de dificil, poate vă amintiți pozele inițiale ale amplasamentului! Câteva sute de localnici au lucrat aici, până acum. Deoarece până în prezent nu am reușit să asigurăm întreaga sumă necesară finalizării proiectului am decis împreună cu partenerii nepalezi ca mai întâi să ne concentrăm pe una din clădiri, pentru a fi terminată cât de curând. Pentru a doua clădire și realizarea protecției celor două terase contra erouziunii pluviale am stabilit un nou termen, sfârșitul lui mai 2017, înainte de venirea musonului”, a postat Ticu Lăcătușu, vineri, 18 noiembrie, pe pagina proprie de Facebook.

Cunoscutul alpinist nemțean a adresat mulțumiri tuturor celor care au contribuit până acum la acest proiect: Gabi Alexandrescu și “Salvați Copiii România”, Luigi Bodo și Rifil, Zobi Schrotter și Greentek Lighting +CIM Moldova, George Todeilă și VISSIO, Aneta Bogdan și Brandient, Alex Condurache și Rofilco, toți susținătorii de pe Facebook și doneaza.ro.

“Copiii din Jethal studiază deocamdată în niște barăci din bambus improvizate. Se vor muta curând în școală nouă. Când i-am vizitat învățau despre «e-mail» ca despre o noțiune total abstractă. Nu au apelat niciodată la așa ceva pentru simplul motiv că nu au calculatoare. Gândul mi-a fugit instantaneu la prietenul Cristian Păun, românul nostru de la K2 Systems Canada, de care am mai amintit aici. Tocmai aflasem că terminase de procurat, pregătit și împachetat un ajutor IT constând în circa 20 de calculatoare, imprimante, DVD-uri educaționale, kit comunicație și conexiune internet. Totul este pregătit în Canada cu destinația Jethal, Nepal. Bravo, Cristian!!! Eu, cel puțin, sunt mândru să am așa conaționali, fie ei în România sau oriunde în lumea asta”, a mai notat Constantin Lăcătușu. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: Facebook)

One comment

  • Grosan

    noiembrie 18, 2016 at 7:36 pm

    Bravo, felicitari … o trec pe lista obiectivelor de vizitat în Nepal… ne mândrim cu D-nul Lacatusu și-mi doresc să apară cat mai multi asemenea lui…

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *