Maria Ploae: “Piatra Neamț este un oraș în care mi-ar fi plăcut să trăiesc”

maria-ploae-romania-actualitatiDistinsa actriță Maria Ploae a jucat aseară (14 noiembrie) în cadrul Festivalului de Teatru de la Piatra Neamț în “Anul dispărut. 1989”, spectacol regizat de fiica sa, Ana Mărgineanu. Încântătoarea interpretă a așteptat cu interes reîntâlnirea cu publicul pietrean, pe care-l consideră un fin cunoscător al fenomenului teatral.

“Am mai fost la Piatra Neamț de multe ori, mai ales că fiica mea, regizoarea Ana Mărgineanu, a montat câteva spectacole pe scena Teatrului Tineretului, cel mai recent fiind «Anul dispărut. 1996». Mi-e tare dragă Piatra. E o zonă care te atrage foarte tare, mai ales datorită așezării sale geografice, pentru că ai imediat posibilitatea de a păși în natură. Este un oraș în care mi-ar fi plăcut să trăiesc”.

ilinca-manolache-teatrul-micDistribuția de la “Anul dispărut. 1989” o include și pe actrița Ilinca Manolache, desemnată anul acesta la Gala Premiilor UNITER “cea mai bună actriță în rol secundar” pentru personajele interpretate în acest spectacol. Ea spune că toți actorii care joacă în festival ar trebui plătiți pentru truda lor.

Cred că ar trebui să se obțină fonduri, în așa fel încât actorii să fie plătiți. Adică dacă e un festival care pledează pentru tineri, ar trebui să pledeze și pentru plata muncii lor”.

Tatăl Ilincăi, marele actor Dinu Manolache, decedat la vârsta de 43 de ani, și-a petrecut copilăria și adolescența la Piatra Neamț. În 1974, elev fiind la Liceul “Petru Rareș” a făcut figurație în spectacolul lui Cornel Todea “Zigger-Zagger”, care s-a bucurat de un succes enorm la vremea respectivă. Mișcarea scenică îi aparținea lui Cornel Patrichi, iar scenografia Doinei Levintza, soția regizorului de televiziune Alexandru Bocăneț.

“Bunicul meu care lucra în armată a fost transferat la Piatra Neamț și așa a venit cu toată familia aici. Bunicul a trăit până acum câțiva ani când a trecut în lumea drepților.Cred că-i semăn tatei, pentru că și eu sunt veselă, așa cum era el. Avea un stil de joc foarte viu și foarte tânăr. Am aflat de la studenții lui că era un profesor deschis spre o schimbare și știu că își dorea o schimbare și am aflat că au fost niște probleme la UNATC și el a fost de partea studenților”,a mai spus Ilinca Manolache. (Ana MOISE; FOTO: Radio România Actualități; Teatrul Mic)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *