A început joaca de după alegeri: PNL acuză PSD de „dictatură administrativă” în Consiliul Județean

consiliul județean nouRedacțiile din Neamț au primit un comunicat din partea grupului de consilieri PNL din Consiliul Județean, care acuză faptul că se fac ședințe extraordinare la foc automat, că nu rezultă de nicăieri caracterul extraordinar al ședinței de astăzi, 16 decembrie 2016 și că nu au primit în timp util proiectele. Iar în semn de protest nu vor participa la ședință. Comunicatul, care s-a dorit foarte dur, arată de fapt care este cu adevărat starea de lucru în județ. PSD are majoritate și impune proiecte așa cum vrea, în funcție de propriile interese, PNL nu poate participa la luarea deciziilor și trimite comunicate. Ideea este că opoziția ( în special cea constructivă) nu se fac e cu comunicate. Mergi la ședință, întrebi care este caracterul extraordinar, arăți că nu este așa, spui, să se consemneze în procesul verbal de ce, unde s-a greșit și apoi ataci la contencios. Altfel, asistăm doar la exerciții de imagine din care bine vor ieși tot cei din majoritate, pentru că fac, pentru că dau.

*Grupul consilierilor liberali din CJ Neamț condamnă modul în care alianța PSD+PMP+ALDE înțelege să facă administrație

La fix două zile după ședința extraordinară de CJ din 13.12.2016, Ionel Arsene mai convoacă o ședință. De această dată ședința a fost convocată pentru data de 16.12.2016, iar anunțul a fost făcut joi 15.12.2016. Dacă am înțeles caracterul extraordinar al ședinței de marți când s-a votat repartizarea sumelor defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale, nu vedem oportunitatea unei alte ședințe în aceeași săptămână. Mai mult decât atât, dacă ordinea de zi a ședinței am primit-o la ora 15.00, la ora 17.00 deja a apărut o suplimentare a ordinii de zi și din experiența celorlalte ședințe sigur vor exista suplimentări și înainte de ședință. Asta nu denotă decât modul pompieristic în care se face administrație la Neamț, ca să nu suspectăm rea voință sau ascunderea unor interese.

Ionel Arsene se comportă ca un stăpân de moșie, administrând după bunul plac și profită de majoritatea alianței PSD+PMP+ALDE. Proiectele de pe ordinea de zi puteau fi discutate în ședința extraordinară de marți, iar altele puteau suferi amânare până la următoarea ședință ordinară. Dar dacă a spus stăpânul să fie ședință, atunci e obligatoriu să fie!

De aceea, cerem conducerii Consiliului Județean Neamț și consilierilor județeni din majoritate să lase exercițiile de imagine și să se apuce de făcut administrație. Solicităm, în acest sens ca ședințele și materialele pentru proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi să fie trimise în timp util, iar suplimentarea să se facă doar în cazurile justificate, nu după bunul plac al conducătorilor. În acest sens , în semn de protest, grupul consilierilor PNL din CJ a decis să nu participe la ședință

Grupul consilierilor PNL din CJ Neamț

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.