GALERIE FOTO Un nou Centru Medical de Permanență la Piatra Neamț

pietricica turism

Un nou Centru Medical de Permanență, al șaselea din municipiul Piatra Neamț, a fost inaugurat în zona 1 Mai. Șase medici de familie alături de șase asistenți medicali vor acorda consultații și tratamente gratuite pacienților asigurați și neasigurați între orele 15.00-8.00 de luni până vineri și non-stop în zilele de sâmbătă și duminică și sărbători legale. Un sobor de patru preoți a oficiat slujba de sfințire la care au participat primarul Dragoș Chitic și viceprimarul Luminița Vârlan, alături de directorul Direcției de Sănătate Publică Neamț, dr. Dan Dorin Morenciu și de personalul medical care își va desfășura activitatea aici.

“Inaugurarea unui Centru de Permanență s-a transformat astăzi într-un moment foarte emoționant și vreau să le mulțumesc cucernicilor părinți care au ținut o slujbă foarte frumoasă și care chiar au reușit să ne emoționeze prin colindul pe care l-au cântat. Eu cred că sănătatea este lucrul cel mai de preț al fiecărui om și atunci când reușim să facem o investiție în zona sănătății evident că are o importanța mai mare. Aici, în Piatra Neamț, suntem ca într-o familie, o familie unită și o familie care atunci când un membru al său are o problemă vine în sprijinul respectivei persoane. Investiția reprezintă un sprijin pentru membrii familiei municipiului Piatra Neamț. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat pentru că nu este doar meritul Primăriei, ci este un cumul de factori care a realizat acest Centru de Permanență. Este al 6-lea din Piatra Neamt și practic în acest moment considerăm că am reușit să acoperim uniform toate cartierele orașului. Reamintesc cu emoție un lucru: În anul 2008 când am preluat prima dată mandatul de viceprimar în prima ieșire publică, primul om care a intrat cu mine în contact mi-a spus : Am vrea și noi la 1 Mai o farmacie. Nu era niciuna atunci. Iată că după 8 ani sunt două farmacii și acum există și un Centru de Permanență care reprezintă un sprijin major pentru sănătatea populației din arealul pe care-l deservește. Pentru că suntem în apropierea Crăciunului această realizare poate fi numită o faptă bună pentru pietreni făcută de un parteneriat instituțional”, a spus primarul Dragoș Chitic.

Mihaela Meleșteanu, medic coordonator al Centrului de Permanență, a declarat că zona 1 Mai era complet descoperită din punct de vedere al asistenței medicale permanente, iar investiția este mai mult decât binevenită.

“De ceva timp la consultările organizate de Primăria Piatra Neamț cu populația am propus înființarea acestui Centru și iată că acum și locuitorii de aici vor beneficia de servicii medicale gratuite. Asistența medicală este acordată atât persoanelor asigurate, dar și celor neasigurate, mai ales că se știe faptul că în sistemul sanitar românesc persoanele neasigurate au probleme medicale grave. Important este că nici nu ai nevoie de a veni cu bilet de trimitere. Mă bucur că am onoarea de a coordona un colectiv de buni profesioniști și vă asigur că toți colegii mei vor acorda servicii de cea mai bună calitate. Doresc Sărbători fericite la toată lumea”.

Noua unitate medicală va deservi pe lângă locuitorii din zonă și pe cei care au domiciliul în cartierele Gara Veche, Mărăței ori Vânători. (Ana MOISE)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.