Judecătoarea Gabriela Baltag, premiată de Ioan Chelaru

pietricica turism

baltag-premiataPresedintele Uniunii Juriștilor din România, avocatul Ioan Chelaru, i-a acordat “Premiul de excelenta pentru activitatea deosebita desfasurata in calitate de presedinte al AMR”, judecătoarei Gabriela Baltag. Magistratul din Piatra-Neamț tocmai a demisionat de la conducerea AMR, după ce a obținut funcția de membru CSM, ca reprezentant al judecătorilor din tribunale, iar această distincție este o recunoaștere a meritelor din întreaga activitate în fruntea AMR. Oferirea premiului a avut loc în cadrul unei ceremonii organizate cu ocazia celei de-a 25-a ediții a Galei de decernare a premiilor stiintifice.

Contactat telefonic, domnul Chelaru a avut amabilitatea de a ne declara: „Care a fost motivația noastră pentru a acorda acest premiu doamnei Baltag? Nu puteam să nu fi vibrat la faptul că doamna Gabriela Baltag a condus Asociația Magistraților din România într-o etapă foarte grea, în care chiar CSM și chiar sistemul însuși acționa uneori împotriva organizațiilor profesionale de breslă. Și doamna Baltag a condus Asociația cu hotărâre și mare curaj. Și a suportat chiar și consecințe pentru că nu a acceptat să închine profesia de judecător în favoarea statului și în detrimentul cetățeanului (vă amintiți că familia Baltag a fost la un pas de o tragedie acum doi ani…). A luptat pentru drepturile colegilor săi și ale justițiabililor. Au fost mai multe momente cu adevărat critice când, fără reacția Asociației conduse de Gabriela Baltag, corpul magistraților ar fi putut ajunge la coada priorităților din România. Gabriela Baltag pune pe aceeași poziție avocatul cu procurorul, înțelegând că justiția se face nu doar prin acuzare, ci și prin apărare, ceea ce – în această perioadă a inversării valorilor – contează enorm pentru un judecător și pentru întraga breaslă de fapt.

Și-apoi, mai e un lucru: judecătoarea Gabriela Baltag este, la această oră, magistratul apreciat și respectat de toate profesiile din sistemul judiciar, dar și în general, de oamenii care au mari așteptări de la justiție. Personal, sunt convins că va lupta în continuare curajos pentru dreptate și pentru respectarea drepturilor magistraților și ale tuturor cetățenilor.“(C.M., D.A.)

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.