La Tazlău, PSD a mâncat la ”Carul” PNL

Ca la fiecare scrutin, unele partide s-au ocupat cu asigurarea celor ”vitale” membrilor secțiilor de votare, altele s-au bazat pe faptul că se pot descurca și singuri, cu cei 10 lei regulamentari pentru alimente. La Tazlău, de exemplu, atât la secția de la căminul cultural, cât și la cea de la școala de lângă mănăstire, niciun partid nu și-a bătut capul cu meniuri, cu apă sau cafea. Lumea s-a descurcat pe cont propriu și, într-un consens care a trecut peste toate bariele politice, a făcut comandă la cel mai important ”obiectiv” din comună: Carul cu bere.

sectie-de-vot

Un restaurant decent, cu mâncare bună și ieftină, cu faimă în zonă și multe mașini de Bacău în parcare, semn că renumele a trecut de granița județului. Și cu un îndemn mobilizator pe ușă, dovadă că patronul ori e membru de partid, ori e fan al mersului României înainte.

caru-cu-bere carul-cu-bere-detaliu

Iar astăzi, la Carul cu bere se putea mânca pizza, inclusiv de post, dar și tot felul de preparate din carne. Și, mai ales, ”Ispita Carului” – mușchiuleț de porc cu ciulama de ciuperci. Dacă s-ar fi organizat alegerile într-o joi (ceea ce nu se întrevede în viitorul imediat, dar măcar o ședință de analiză s-ar putea face), lumea din secțiile de votare ar fi putut profita de oferta de a-și îmbunătăți glicemia. În versuri. ”De ți-e foame într-o joi/ Și-ai să vii să mănânci la noi/Nici măcar nu ezita/O surpriză vei avea. Între orele 11-14 pentru orice comandă la bucătărie, desertul vine din partea casei”.

Iaca explicația consensului rural politic la Tazlău! Cui să-i mai ardă de contre, cu burta plină și cu desertul gratis? (C.M.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *