Leoreanu lasă lucrurile în ordine

20161222_110506Joi, 22 decembrie, în marele salon al unui restaurant romașcan, la orele prânzului (ca de obicei…), a avut loc ultima ședință din acest an a Consiliului local Roman. Ședință ”festivă”… ultima din acest an, dar și ultima sub ”înaltul patronaj” al domnului Laurențiu Dan Leoreanu,  primarul  deputat (sau deputatul primar, depinde cum vreți să o luați…).

Și cum domnia-sa a ținut foarte mult să aibă control asupra a ceea ce se va întâmpla în Roman în etapa ”post Leoreanu”, a asigurat pe toată lumea că primar interimar va fi Lucian Micu; dar nu numai atât, s-a preocupat ca domnul Micu să  preia toate lucrurile  ”la cheie”. Iată de ce proiectele de hotărâre supuse aprobării consiliului în ultima ședință au vizat organigramele și statele de funcțiuni de la Direcția de Asistență Socială, ale Direcției Administrația Piețelor Bazar, Obor, ale aparatului de specialitate și serviciilor publice subordonate, ale Spitalului Municipal de Urgență Roman…

Dar s-au aprobat (cum altfel?) și Strategia Anticorupție și Planul de Integritate al Municipiului Roman,  Planul de ocupare a funcțiilor publice pentru aparatul de specialitate al Primarului Municipiului Roman, ca și achiziționarea unor servicii la S.M.U. Roman,  casarea unor bunuri,  dezmembrarea unor terenuri, concesionarea altora și închirierea altor terenuri și – mai ales — rectificarea bugetului local consolidat pe anul 2016.

20161222_110441Toate proiectele au trecut foarte ușor, iar – în final – primarul deputat a ținut să… ierte și să mulțumească…: „Cred că în acest timp am avut o conlucrare foarte bună și pentru acest lucru vă mulțumesc. Nu-mi pare rău de nimic, dar îmi cer iertare celor cărora le-am greșit… ca primar, ca om… și, în același timp, iert și eu pe cei care – într-un fel sau în altul – mi-au greșit…  Cariera mea de-aici înainte  e o nouă provocare pentru mine, ca persoană, dar în același timp cred că va fi un stâlp de rezistență și pentru comunitatea noastră… Vă doresc, în final, să vă ningă Crăciunul numai cu bucurie, fericire, cu trăiri pline de lumină alături de cei dragi… Doamne-ajută, Sărbători cu bine!” (n.n.: punctele de suspensie din text vor să sugereze emoția vorbitorului…)

Din partea consiliului, președintele de ședință, domnul George Bălan,  i-a mulțumit domnului Leoreanu și, dacă mai ținea mult, ajungeam să ne mulțumim reciproc, ziariștii consilierilor, consilierii funcționarilor primăriei, funcționarii contribuabililor, etc., etc. Norocul a fost că urma o parte ”protocolară” și s-a rostit la timp ”Stop mulțumiri!”

(D.A.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *