Liberalii nemțeni și comuniștii buni de pe vremea USL

usl-bej-2012
Dl. senator Țapu, fix lângă dl. fost deputat Ionel Arsene în 2012

Conferința de presă a Partidului Național Liberal, filiala Neamț, nu a fost cu nimic diferită de altele din campanie. Tema cunoscută: ”Noi avem program, PSD minte, noi avem oameni, PSD minte, noi suntem cu poporul, PSD minte”. Fără discuție, cel mai interesant moment al conferinței l-a constituit speech-ul dlui senator Eugen Țapu-Nazare, care a încercat să creioneze apocalipsa din jurul PSD. La un moment dat, din toată inima i-a numit pe cei din PSD urmașii Partidului Comunist Român, după care, în general, rămâne totul pustiu.

În anul 2012, dl. senator Țapu era pe scenă alături de Victor Ponta, șeful PSD, adică al comuniștilor actuali, și a candidat pe aceeași listă cu cei din PSD, sub sigla USL. Întrebat cu privire la colaborarea cu PSD (comuniștii) de atunci, dl. senator a avut un răspuns care denotă pragmatism politic, chiar dacă, la nivelul principiilor, este undeva sub nivelul solului. PNL a colaborat cu comuniștii ca să-l dea jos pe Băsescu. Iar colaborarea a fost oprită pentru că PSD (comuniștii) nu s-au ținut de cuvânt să pună un liberal candidat pentru Cotroceni.

Întrebat dacă partidul ar fi continuat colaborarea cu PSD (comuniștii), în condițiile în care se satisfăceau toate dorințele partidului (funcția de președinte, ministere adevărate, etc.) răspunsul a fost stupefiant de sincer: ”DA!”

În felul acesta, am putut învăța cu toții care este rolul comunistului nou: este bun de frate ca să treci puntea, apoi este și mai bun să faci mișto de el în campanie, când nu-ți mai este prieten.

Dar, dacă țara ți-o cere, dom’ senator, te mai unești o dată cu comuniștii? Pentru un guvern stabil, programe europene, licitații, proiecte, într-un cuvânt dezvoltare pe toate palierele politice, adică un fel de comunism. Al elitelor.

Valentin Bălănescu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *