Liceul ”Vasile Conta” are ”cal”, n-are ”căruță”

La Liceul ”Vasile Conta” din Târgu Neamț, nu s-au găsit înlocuitori pentru directorii adjuncți, eliberați din funcție, și se pare că, în acest an, unitatea de învățământ va intra în vacanță, având-o la conducere  doar pe prof. Karina Ingrid Cojocaru.directoarea karina ingrid

După ședința Consiliului de Administrație al ISJ Neamț, în care s-au semnat deciziile de numire ale noilor directori (detalii, aici – https://mesagerulneamt.ro/2016/12/liceul-vasile-conta-targu-neamt-a-facut-propuneri-in-afara-legii/) fără concurs, propunerile liceului pentru posturile vacante ale adjuncților au fost respinse. De ce? ”Nu s-a respectat metodologia, în sensul că nu s-au făcut propuneri care să respecte criteriile. Primele două propuneri nu se încadrau, iar celelalte două au avut un număr de voturi prea mic pentru a fi luate în considerare. Voi merge la fața locului, se va supune din nou la vot și primii doi, care vor ieși în fucție de numărul de voturi și se vor încadra și în criteriile stabilite de metodologie, vor putea fi numiți”, a precizat Viorel Stan.

Este bine de știut că, în cazul în care nu vor exista propuneri care să se încadreze în criteriile stabilite de metodologie, inspectorul școlar general poate desemna, el, o persoană ca interimar în funcția de director.

Liceul ”Vasile Conta”, singular în acest caz pentru județul Neamț, a avut 4 propuneri pentru funcțiile de directori adjuncți, însă 2 nu s-au încadrat în criteriile impuse de selecție. În cazul celorlalte două propuneri, se pare că, urmare a voturilor, s-a calculat în școală un procentaj (?) din care a rezultat că sunt prea puține opțiuni de vot în favoarea lor. Alte propuneri se vor face, mai curând, după vacanța de iarnă, deoarece este greu de crezut că într-un timp scurt se mai pot întruni încă un Consiliul Profesoral și un Consiliu de Administrație, care să stabilească noii directori de la ”Conta”. Chiar dacă cei din conducerea inspectoratului își vor găsi timp să ajungă la școala de la Târg. (M.T.)

4 COMENTARII

  1. Pentru ,,un om de bine” – afla ca ,,finuta”, cum spui dumneata, a dat un examen. Si este director cu examen promovat. Spre deosebire de adjuncţii dumneaei – fosti si potentiali… directori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.