Scandalul polițiștilor corupți, fostul șef vorbește

cezar-asandei-3Împuternicit pe funcția de adjunct al IPJ Harghita, până pe 8 martie 2017, comisarul șef Cezar Asandei, fostul șef al Serviciului de Poliție Rutieră Neamț, este la curent cu ancheta derulată de procurorii DNA Bacău vizavi de foștii săi subordonați. Cezar Asandei spune că n-a bănuit nicio clipă că o parte din agenții rutieri cereau bani șoferilor ca să-i ”ierte” pentru depășirile de viteză.

Eu nu spun că, vreme de 4 ani și 9 luni, cât am condus serviciul, nu s-au întâmplat astfel de lucruri și au început după plecarea mea, dar pot să spun că n-am avut nicio sesizare și nicio cercetare pentru fapte de corupție”, a declarat comisarul șef Asandei. ”Am rămas stupefiat de amploare fenomenului și toată povestea asta mi-a lăsat un gust amar. Astfel de lucruri n-ar fi trebuit să se întâmple niciodată. Sunt fapte foarte grave și foarte multe întâmplate într-un timp relativ scurt. Am reținut cifrele din comunicatul DNA, în care se vorbește despre 115 acte materiale în mai puțin de o lună. Pare incredibil. Desigur, este răspunderea celor care au încălcat legea și care trebuie să plătească pentru ceea ce au făcut. Însă astfel de lucruri, repet, extrem de grave – pentru că este extrem de grav ca un om care trebuie să respecte și să aplice legea să ajungă infractor – dau peste cap sufletul celor care sunt serioși și corecți, și fac meseria asta din pasiune”.

În momentul de față, deși detașat la Harghita, comisarul șef Asandei are funcția din vârful SPR Neamț ”rezervată”. El se va înscrie la concursul pentru ocuparea funcției de adjunct al IPJ Harghita, care se va organiza până pe data de 8 martie, și numai dacă nu reușește s-o obțină se va întoarce la Neamț. Altfel, și-ar dori să rămână în județul vecin, acesta fiind și motivul pentru care a acceptat împuternicirea.

C.M.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.