Consiliul Local trage „preșul” de sub picioarele bisericii din Precista

pietricica turism

biserica precistaPrimăria Piatra-Neamț pregătește pentru următoarea ședință de Consiliu Local, din 26 ianuarie, un proiect care lasă Parohia “Acoperământul Maicii Domnului”, din cartierul Precista, fără terenul necesar construcției lăcașului de cult.  Practic, asta presupune o revenire asupra deciziei Consiliului Local care, în 2011, a concesionat Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, pe 49 de ani, o suprafață de teren, de aproximativ 600 de metri pătrați, cu titlul gratuit. Intenția de ridica biserica, între blocuri, s-a suprapus cu revolta oamenilor din zonă care nu și-au dat acordul. De aici s-a iscat un conflict care s-a extins pe holurile instanțelor de judecată.

Parohia, prin pr. Vieru Paul Sorin, i-a dat în judecată pe cei care nu au fost de acord cu construirea bisericii. În primă fază, cei care s-au împotrivit apariției lăcașului de cult au primit câștig de cauză, dar la apel Parohia a primit o sentință favorabilă, prin care se preciza că este “nejustificat refuzul pârâților de a-și da acordul la edificarea bisericii”.

Acum, Primăria Piatra-Neamț retrage terenul parohiei pe baza concluziilor unei informări semnată de Comisia de Urbanism care s-a deplasat în teren pentru a vedea cum stau lucrurile. “Locuitorii din zonă sunt nemulțumiți de intenția investitorului de construire a bisericii, considerând că în zonă ar fi necesar să se amenajeze, mai degrabă, un loc de joacă și chiar dacă din memoriile favorabile, 13 sunt din imediata vecinătate,  au decis că nu este posibil a se emite «aviz favorabil» pentru emiterea «avizului de oportunitate» și au considerat necesar a se revoca HCL nr. 317 din 29.09.2011 prin care, suprafața de 622 de mp teren, a fost dat în folosință Mitropoliei Moldovei și Bucovinei în vederea construirii unei biserici”, se arată în informare.

Părintele Vieru a declarat, pentru Mesagerul de Neamț, că a auzit despre intenția Primăriei de a-și retrage „donația”, dar este de părere că lucrurile se vor derula așa cum va trebui. „Am auzit și eu ceva despre intenția Primăriei. Cred că se va întâmpla așa cum vrea Maica Domnului. Noi nu vrem să forțăm lucrurile nici într-un fel”, a declarat pr. Vieru. (M.T.)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.