Cum era să aibă PSD viceprimar la Roman și… n-a mai avut

pietricica turism

 În așteptarea celui mai complicat examen pe care-l au de dat anul acesta, social-democrații de la Roman au încercat marea cu sarea și primarul interimar cu oferte de nerefuzat.

Potrivit declarațiilor făcute de președintele PSD Roman, senatorul Dan Manoliu, cu prilejul unei conferințe inopinate de presă, după ce parlamentarii noi au depus jurământul și, astfel, a devenit certă plecarea lui Laurențiu Leoreanu și vacantarea funcției de primar, au avut loc discuții între PSD și PNL, în ideea că, dacă tot s-a făcut un pic de loc – respectiv, funcția de viceprimar a rămas liberă, odată cu avansarea lui Lucian Micu pe poziția de primar interimar -, de ce nu l-ar ocupa social-democrații?

Declarația lui Dan Manoliu este edificatoare în acest sens și arată cum era să aibă PSD viceprimar la Roman, pentru că a vrut, și cum nu-l va avea, pentru că PNL a putut.

dan manoliu psd 2Fiind mandatat de președintele organizației județene, dl. Ionel Arsene, am avut o întâlnire la nivelul Primăriei Roman, cu  primarul interimar, dl. Lucian Micu. Am avut, de asemenea, o discuție telefonică și cu dl. deputat Laurențiu Leoreanu… Scopul acestor contactări a fost acela de a propune ca, la nivelul administrației locale, să poată pune PSD un viceprimar. Motivația fiind aceea că, în momentul acesta,  alianța PSD-ALDE are majoritate în Parlament, are majoritate în Consiliul Județean și are un guvern învestit. Deși noi am câștigat în județ, și la locale, și la parlamentare, am considerat că, pentru binele romașcanilor și pentru  a face ceva pentru acest oraș, să întindem o  mână colegilor noștri care au majoritatea în Consiliul local, tocmai pentru ca susținerea, la toate palierele, să fie totală. Am primit un răspuns de la colegii  noștri liberali, că nu agreează propunerea noastră… Sincer, era o propunere pentru 3-4 luni, până la organizarea alegerilor parțiale. Noi ne-am făcut datoria, am cedat, ca să spunem așa, deși suntem câștigători, și am întins o mână pentru binele romașcanilor… Ceea ce pot spune romașcanilor este că, indiferent de culoarea politică, la nivelul Romanului, atât parlamentarii de Roman, cât și consilierii își vor face datoria și vom încerca, în măsura posibilităților, să facem ceea ce e bine pentru cetățeni”.

Acestea fiind spuse, deja nu mai contează cine ar fi fost consilierul local PSD care ar fi fost nominalizat pentru funcția de vice, mai ales că, spune tot dl. Manoliu, ”toți consilierii PSD sunt egali între ei”. (D.A.)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.