Director nou la Hidrocentrale Bistrița

La fel de brusc și discret cum a fost instalată ca director al Sucursalei Hidrocentrale Bistrița, în februarie 2015, așa i s-a și încheiat mandatul Ralucăi Paraschiva Balmuș la începutul acestei săptămâni.

Raluca Balmuș sursa foto: pagina personală Facebook
Raluca Balmuș
sursa foto: pagina personală Facebook

Numirea noului director nu a fost operată pe site-ul Hidroelectrica și nici anunțată printr-un comunicat de presă, dar se cunoaște că este vorba despre Cristina Turlică, fostă șefă a centralei hidroelectrice Poiana Teiului, ceea ce se constituie într-un atu profesional net superior pregătirii și experienței predecesoarei.

De altfel, instalarea lui Balmuș a fost aproape exclusiv un capriciu al lui Remus Borza, coordonatorul administratorului judiciar din cele două perioade de insolvență prin care a trecut Hidroelectrica, care a vrut să demonstreze că poate decide promovarea oricui vrea el ca director de sucursală.

Mandatul lui Balmuș s-a caracterizat, după cum afirmă cunoscătorii sistemului, printr-o docilitate dusă la extrem față de conducerea executivă a companiei. Ea a devenit celebră și la nivel național în luna mai 2015, cu o ocazia semnării contractului de retehnologizare a CHE Stejaru, după ce a explicat pentru un post de televiziune cum ”apa coboară prin aspirator și este dusă în canalul de fugă, iar energia electrică are sens invers”.

Mesagerul de Neamț

 

One comment

  • Buniceanu Ioniel

    ianuarie 16, 2017 at 9:11 am

    Sa speram ca doamna Cristina n-o sa mai aiba nevoie de sfetnic de taina de la Bacau! Are specialisti tineri la Neamt cu care se poate consulta la nevoie. Cunoaste bine partea tehnica asa ca e pe picioarele ei. Asteptam sa vedem daca va fi aproape de oameni, atatia cati au mai ramas. Prin munca lor se realizeaza ,,profitul imens”.

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *