Acasă Actual Dorința directoarei de la Liceul ”Vasile Conta”, poruncă pentru ISJ Neamț

Dorința directoarei de la Liceul ”Vasile Conta”, poruncă pentru ISJ Neamț

directoarea karina ingridÎn județul Neamț, toate restanțele, în ceea ce privește numirile directorilor acolo unde posturile au rămas vacante, chiar și după concurs, au fost „onorate”, la sfârșitul săptămânii trecute. Posturile la care facem referire vizau funcții de conducere la Liceul ”Vasile Conta” din Târgu-Neamț, Școala Gimnazială Rediu și Liceul Teologic Ortodox ”Sfinții Împărați Constantin și Elena”. La Liceul ”Vasile Conta”, decizia de numire a Consiliului de Administrație al ISJ Neamț a vizat doar posturile de adjunct deoarece numele directorului prim se știa. Karina Ingrid Cojocariu, omul care știa și a anunțat că se va schimba metodologia. Cum s-a făcut numirea? Aici e un răspuns care necesită o scurtă retrospectivă. Când s-au făcut propunerile din partea Consilului Profesoral al liceului, la sfârșitul lunii decembrie, primii doi propuși pentru posturile de adjuncți, Emanuel Bălan și Luminița Agapie, au fost respinși din cauză că propunerile nu respectau prevederile legislative . La vremea aceea, cei din Inspectorat s-au făcut că nu văd și celelalte prpuneri care respectau în totalitate legea. De ce? Pentru că așa trebuiau să facă, ca să nu supere pe cei care au trimis hârtiile. Acum, cei doi apar pe lista completă a celor cu delegație, totul fiind cât se poate de legal. Ce s-a luat în calcul? „S-a ținut cont de dorința directoarei, care a vrut alături o echipă cu care să poată lucra, o echipă competitivă”, a precizat inspectorul Stan.  Totuși, a mai fost un criteriu de care s-a ținut cont. Acela prin care  Ministerul Educației, a dat cunoscuta derogare prin care a făcut ca ilegalul să fie legal (detalii, aici). Este de acum clar pentru toată lumea că Liceul Vasile Conta este un teritoriu autonom în zona învățământului nemțean, iar inspectoratul reprezintă doar un instrument prin care școala/directoarea, își realizează dorințele.

În acest context, reprezentanții ISJ au precizat că numirea la Școala Gimnazială Rediu, s-a produs vineri, 6 ianuarie, înainte ca actul oficial, via Liviu Pop, să ajungă la ISJ. Astfel, la Rediu a fost numită în funcția de director Nadia Ciangu, soția fostului director Ionuț Ciangu. La Liceul Teologic Ortodox ”Sfinții Împărați Constantin și Elena”, directorul pr. Dan Ovidiu Cojan, a revenit asupra deciziei de demisie astfel că va rămâne la cârma instituției până la o nouă delegație sau până la organizarea unui nou concurs. (M.T.)

4 COMENTARII

  1. Deci si la Rediu s-a respectat dorinta si porunca fostului director. Intr-o mascarada de Consiliu profesoral in care nimeni nu si-a manifestat dorinta sa o propuna pe Ciangu Nadia, a facut-o fostul director-sotul ei. Poate considera ISJ ca aceasta scoala este privata sau mostenire a familiei Ciangu. Speram la o explicatie din partea ISJ Neamt sau implicarea altor institutii abilitate.

    • Aveti perfecta dreptate. Despre cine vorbim la ISJ????? Oare, nici in acest ultim moment cand mamaliga sta gata sa explodeze, nu se autosesizeaza organismele competente?????? Traficul de influenta, darea-luarea de mita……. nimic, nimic…….??????

  2. Pai sa vina Ministerul sa vada cate neregului a facut Stan cu cifra de scolarizare din anul trecut si va face si anul acesta. Nu sunt bani de salarii dar clase cu efectiv sub limita permisa sunt destule , personal tesa destul de mult, contabile, secretare foarte multe , gradatii de merit destule pentru cei abonati la: Dimon, Neta, directori .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here