Pace și prietenie la Consiliul Județean

consiliul judetean neamtPlenul Consiliului Județean Neamț s-a ajuns la consens și a îndeplinit, cel puțin pentru o perioadă, vrerea celor care doresc Partidul Piatra Neamț . După o serie de trei respingeri de proiect pe bază de argumente contondente, consilierii județeni PNL au votat astăzi, 17 ianuarie, în favoarea mult discutatei hotărâri privitor la atribuirea și încheierea contractului pentru deșeuri, zona III Tg. Neamț și comunele învecinate. Acesta a fost adoptat cu 30 de voturi dintr-un număr total de 31 de consilieri prezenți la ședință (au lipsit Vasile Murariu – bolnav, Florin Hopșa – răcit strategic, după ce a fost cap de lance împotirva proiectului, Monica Anton – reținută doar de probleme de serviciu și Doinel Boca – aflat la Iași), consilierul PSD Eduard Corduneanu neparticipând la vot, pe motive de vădite și nebăgate de nimeni în seamă conflicte de interese. Abia acum putem spune că vorbim despre administrație publică. De fiecare dată când votăm să știți că în spatele votului este un sâmbure de adevăr, există ceva real, există acel studiu despre care mulți vorbesc în necunoștință de cauză. Abia astăzi ați rezolvat chestiunea la care am făcut noi referire și acum dăm un vot favorabi”, a afirmat consilierul PNL Dumitru Acatrinei. Semn că semnalul a fost dat și pentru buget, dacă ne băgați în seamă, aveți votul nostru de dreapta, pentru bugetul vostru oricum îl faceți. ,,Noi tot timpul analizăm proiectele de hotărâre după care stabilim de comun acord dacă votăm pentru sau împotrivă”, a mai spus Acatrinei. Ca să înțelegem că se muncește din greu pe comisii, chiar și la o extraordinară. Neplătită.

Președintele CJ Neamț Ionel Arsene a salutat, firesc și înțelept, decizia colegilor de la PNL. ”Eu mă bucur că aleșii județeni PNL au găsit înțelepciunea de a judeca acest proiect cu celeritatea și în interesul cetățenilor din județul Neamț. Iată că s-au desprins de partea politică și de campania electorală. Asta înseamnă că intrăm într-o normalitate și că funcționăm așa cum ar trebui să funcționeze plenul Consiliului Județean”.

Celelalte proiecte au trecut și ele cu entuziasm, fără probleme, semn că sărbătorile de iarnă au priit din plin consilierilor județeni, ei întorcându-se la ,,serviciu” cu un tonus ridicat. Să mai consemnăm că înainte de a începe dezbaterea proiectelor toată lumea s-a îmbrățișat cu toată lumea și s-a bucurat de revedere ca între vechi prieteni. Iar lui Dan Vasile Constantin chiar îi stă bine un pic bronzat! (V.B.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *