Un consilier PSD acuză: Fals și uz de fals la Primăria Roman!

Screenshot_2017-01-22-23-25-28

Vineri, 20 ianuarie, pe la orele 18 și un sfert, primăria Roman a anunțat, între altele, ședința ordinară pe luna ianuarie a Consiliului local. La poziția 16 am remarcat privind “proiectul de hotărâre aprobarea tarifului pentru transportul deșeurilor municipale și a deșeurilor similare provenind din activități comerciale din industrie și instituții din Municipiul Roman la Depozitul Conform Girov”, proiect care, odată aprobat, se apreciază că va dubla costul ridicării gunoiului în municipiul Roman. Era previzibil, oricât a încercat fostul primar Leoreanu să tragă de timp.

Nu despre această scumpire  vrem să vă informăm acum ( o vom face în ediția de joi, 26 ianuarie, a Mesagerului de Neamț și de Roman), ci despre o stranie cronologie legată de viitoarea ședință a Consiliului local Roman. Așadar vineri seara se anunță ședința, ordinea de zi și se urcă proiectele pe site-ul primăriei.

A doua zi, sâmbătă, la orele dimineții, consilierul PSD Constantin Holban postează pe facebook următorul text incendiar, cu trimitere chiar la promisiunile propriului partid din campanie electorală și cu acuze de fals și uz de fals la adresa primăriei:

BUNA DIMINEATA DRAGI PRIETENI !

Am primit ieri un cadou otrăvit din partea Primariei Roman când am aflat că sunt coautorul unui Proiect de hotărare privind scumpirea gunoiului. Fals și uz de fals stimabililor, habar nu aveam de acest lucru și mai grav că nici nu am fost intrebat. Eu mâine implinesc 65 de ani și asemenea măgărie nu mi s-a mai întamplat în celelate două mandate de consilier local. Eu nu voi vota acest proiect indiferent de consecinte, voi respecta hotărârea PSD care a spus că nu va mări nici o taxă…….fie ea și de DEPLASAREA GUNOIULUI LA GIROV. S-a făcut destul profit pe aceste “GUNOAIE” să mai strângă cureaua și patronii nu numai populația .Am scris aceste rânduri ca răspuns la cei care mă acuzau de dublu limbaj și de legaturi “oculte”.

Cu mâhnire în suflet de aceste practici de denigrare și nu numai…

Consilier local PSD Titi Holban

Screenshot_2017-01-22-22-04-26Iar ceva mai târziu, dar tot sâmbătă, adică într-o zi liberă pentru funcționarii primăriei, vine un alt SMS, care anunță, nici mai mult nici mai puțin, o modificare la proiectul cu numărul 16! Cităm: Erată privind îndreptarea unor erori materiale strecurate în materialele ședinței de Consiliu Local convocată pentru data de 26.01.2017, urmată de  Dispoziția privind îndreptarea erorii materiale strecurate în cuprinsul Dispoziției nr. 77/20.01.2017 privind convocarea Consiliului Local în ședință ordinară.

În erată avem și o explicație a apariției acesteia:

„În redactarea rnaterialelor de ședință, cu privire la pct. 16 de pe ordinea de zi, din greșeala de tehnoredactare, s-au strecurat urrnatoarele erori materiale, care vor fi indreptate prin prezenta erata:

1 . in expunerea de motive si raportul de specialitate si proiectul de hotărâre de la pct. 16 de pe ordinea de zi, privind aprobarea tarifului pentru transportul deșeurilor municipale și a deșeurilor similare provenind din activități comerciale din industrie și instituții din Municipiul Roman la Depozitul Conform Girov, s-a trecut la inițiatori, din eroare de redactare “Constantin Holban” în loc de “Ilie Boloca”, cum era corect.

 1. În Dispoziția Primarului Municipiului Roman nr. 77/20.01.2017, privind

convocarea Consiliului Local, la pct 16 s-a trecut la inițiatori, din eroare de redactare “Constantin Holban” în loc de “Ilie Boloca”, cum era corect.

Această dispoziție urmează a fi îndreptată printr-o altă dispozitie emisă de Primarul Municipiului Roman”.

Povestea nu se oprește aici, fiindcă domnul Holban ține să afle cine anume i-a făcut „măgăria”, dânsul considerând că nu a fost o eroare întâmplătoare. Mai mult chiar, există opinii că s-ar putea ca și domnul Boloca să nege că ar fi inițiatorul proiectului…

Oricum, până miercuri, 25 ianuarie, când se întorc funcționarii primăriei la serviciu, rămâne performanța pe care o trecem în contul domnului Holban, aceea de a obține o erată de la primărie. Și încă într-o zi liberă…

Vom reveni.

 

(D.A.)

One comment

 • alexa_nt

  ianuarie 23, 2017 at 11:09 am

  Este
  strigator la cer cum mafia organizata in jurul firmei de salubritate
  apeleaza la diferite masinatiuni imorale ce are efect asupra imaginii
  unui consilier devotat nevoilor cetatenilor nevoiasi,domnul Titi Holban.
  Pentru a nu se mari pretul la taxa de gunoi sant multiple posibilitati
  astfel;
  1.Selectarea gunoiului sa se faca in Roman si numai gunoiul conform sa
  fie transportat .
  2.Pentru selectarea gunoiului sa fie folositi cetatenii ce primesc
  ajutoare sociale astfel se elimina manopera respectiva.
  3.Pentru asociatile ce impune locatarilor selectarea gunoiului si este
  conform tariful sa nu fie majorat,astfel se creaza o diferenta in
  gospadarirea asociatilor.
  4.Evacuarea gunoiului se va face in prezenta unui delegat de la
  asociatie.
  5.Firma de salubritate sa gandeasca si la alte solutii nu numai la ce e
  mai facil cum este cresterea tarifului.
  6.Consiliul local sa nu voteze marirea tarifului pana ce Rosal nu
  prezinta solutii de reducerea tarifului.
  Pensionar

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *