Chitic răspunde dur: Urban era condusă de PSD când a luat foc piața

pietricica turism

Dragoș Chitic, primarul orașului Piatra Neamț, a spus că, prin conferința susținută ”într-o zi de sfântă duminică (19 februarie), referitoare la subiectul Piața Centrală, ”PSD Neamț a încercat o nouă intoxicare a spațiului public și o dezinformare a cetățenilor din Piatra Neamț. Din punctul meu de vedere au ratat o bună ocazie de a nu fi din nou penibili, așa cum se întâmplă în ultimul timp în ședințele de Consiliul Local”.

Momentul Emilia Arcan 

Primarul consideră halucinante afirmațiile făcute de senatorul Emilia Arcan, cum că ”la piață a fost spălare de bani 100%” și că ”Focul a fost pus intenționat. ”Eu, personal, am rămas șocat când am auzit această declarație. Îi solicit public doamnei, dacă are informații pe care noi nu le știm, să le spună public sau, dacă n-o face, solicit instituțiilor statului, plecând de la declarațiile făcute de un demnitar al statului român, în speță un senator de Neamț, să cerceteze ceea ce s-a întâmplat acolo și să vină să ne spună și nouă care este adevărul. Eu nu pot să fac o afirmație neargumentată. În acest moment există rapoarte publice care dau ca și cauză a incendiului un scurt circuit. Asta este ceea ce instuțiile abilitate ne spun și semnează pentru aceste lucruri. Este inadmisibil să ieșim cu astfel de declarații, dacă nu avem dovezi, argumente. Riscăm noi, ca oraș, să ne facem de rușine la nivel național, pentru că un senator al României lansează în spațiul public, cu atâta determinare și hotărâre, astfel de acuze, astfel de afirmații. Doamna senator n-a intrat astăzi în politică sau într-o funcție publică. Doamna senator, de la momentul în care a ars piața și până acum, a deținut funcții publice importante, la un moment dat a fost chiar și președinte al Consiliului Județean Neamț. De ce, în acești aproape trei ani, nu a spus ceea ce știe? Vreau să-i spun doamnei că, în conformitate cu legislația României, și tăinuirea unei infracțiuni este considerată infracțiune. Am urmărit de două ori declarațiile din conferința de presă și, la sfârșit, punând cap la cap tot ce am auzit acolo, eu aș putea trage o concluzie care probabil va stârni zâmbete. Din declarațiile celor prezenți acolo, rezultă faptul că PSD a dat în mod intenționat foc la piață pentru a spăla bani publici. Repet, nu este afirmația mea, ci asta rezultă din conferința de presă. Pe ce mă bazez când spun asta? Piața a ars în noaptea de 19 spre 20 iulie 2014. În acea perioadă, eu nu eram la conducerea municipiului Piatra Neamț, în aceea PSD avea viceprimar la conducerea Primăriei, care răspundea de CMI Urban, care-și pusese director un membru marcant al PSD la CMI Urban, care administra, în acel moment, Piața Centrală. Mai mult decât atât, Consiliul de Administrație al CMI Urban de la acel moment avea în componență trei membri ai PSD sau cu legături în PSD. Ce reprezintă declarația doamnei Arcan? Un autodenunț pentru PSD? Am rugămintea, când ieșim în spațiu public, e bine să ne conectăm și creierul atunci când deschidem gura”.

Momentul Ioan Munteanu

Nici deputatul Ioan Munteanu nu a fost ocolit de declarațiile primarului Chitic: ”Sincer, aveam alte așteptări de la dumnealui. E o persoană cu o experiență politică serioasă și, din ceea ce știu eu, se spune că, odată cu avansarea în vârstă, devenim mai înțelepți. Declarațiile de ieri ale domnului deputat Munteanu n-au demonstrat nicidecum acest lucru. Sper că va face în așa fel încât să nu își încheie cariera politică într-un mod urât”.

Momentul Jănel Iosub

Un alt subiect punctat de Dragoș Chitic este cel despre Piața Mărăței: ”Vreți să vă spun cine era șeful Pieței Mărăței când această piață a ajuns în situația în care este acum și a fost închisă: un alt membru marcant al PSD. Și, pentru că a reușit să aducă Piața Mărăței în pragul falimentului, a fost promovat. Actualmente este directorul unei societăți a CL”.

Momentul Urban să preia piața

Chitic a mai spus că își dorește ca Piața Centrală să fie administrată corespunzător și nu vrea să se mai întâmple ceea ce se tot reproșează că s-a întâmplat în trecut. ”Haideți să înțelegem că vremurile s-au schimbat. Nu am o problemă în a scoate la licitație administrarea pieței. N-am spus niciodată că nu sunt de acord cu acest lucru. Singura soluție pentru a o deschide cât mai repede este să fie transferată la Urban, acolo de unde a venit în momentul în care a ars. De acord să o scoatem la licitație ulterior. Dar haideți să o deschidem cât mai repede! Oamenii nu mai pot să stea în condițiile pe care le știți. Acesta este singurul interes personal pe care îl am”.

Momentul CNI și darea în folosință a pieței

Chitic a precizat că societatea constructoare a solicitat deja către Compania Națională de Investiții recepția obiectivului. ”Practic, în acest moment, mingea este la CNI, o instituție în subordinea Ministerului Dezvoltării, deci a guvernului din care fac parte oamenii care ieri au făcut acea conferință de presă. Îi rog să insiste, dacă tot vor să ajute în redeschiderea pieței, la CNI, să realizeze recepția în cel mai scurt timp, respectând toate condițile legale, pentru ca, după recepție, să putem prelua obiectivul și să-l transferăm către administrator și să redeschidem cât mai rapid piața. I-aș ruga pe domnii parlamentari PSD de Neamț poate întreabă la CNI de ce s-a întârziat construcția pieței și nu s-a încadrat în termenul de 6 luni. CNI ne spune că a emis o hotărâre, nr. 14/5/10.02 2017, în care este de acord cu prelungirea termenului de execuție a obiectivului. CNI este în subordinea guvernului Grindeanu. Nu se motivează, se spune că, ținînd cont de documentația depusă, CNI aprobă prelungirea termenului. Îi rog pe domnii parlamentari să se intereseze de ce aceste 6 luni din contract nu au fost respectate”. (Ana Moise)

1 COMENTARIU

  1. Subsemnatul Janel Iosub doreste sa faca unele clarificari referitoare la declaratiile celui mai destoinic primar al municipiului Piatra-Neamt:
    1. Atunci cand am preluat piata Maratei, acea piata era o ruina si stiti si dv dle Balanescu cate eforturi am depus ca acea piata sa poata fi cat de cat repusa pe picioare. Dupa cum stie toata lumea si voi demonstra cu acte atat dl Fiterau cat si dna Simionica erau aserviti primarului interimar de atunci Dragos Chitic, iar cei doi au fost dati afara din PSD pt aceste derapaje!! Stiti ca in piata Maratei o societate care eu am vrut sa o scot afara pt datorii si dl Fieterau nu a dorit facea afaceri ilegale cu carne cu un sef de deconcentrata coleg la PDL cu primarul Chitic!! Ati uitat dle primar?! Daca ati uitat am sa va demonstrez ca omul dv Vali Matu face afaceri cu URBAN inca din 2006 si stiati si am sa va arat ce spune legea!! Dle primar cine a cerut insistent insolventa URBANULUI cu “fratele” de partid OATU VAsile?DUMNEAVOASTRA si sunt declaratiile dumneavoastra, ca de, nu le ingroapa nimeni!! Faptul ca va doare asa tare si va incurc itele la LOCATIVSERV va pot spune ca am fost la politie la serviciul fraude economice si iese urat tare inclusiv pt dumneavoastra cel mai ilustru primar din perioada post-decembrista! Va asigur ca subsemnatul detine documente atat de la URBAN, cat si de la Locativserv si va promit oficial ca va voi denunta la DNA-Bucuresti pt fapte de coruptie si asimilate coruptiei, pt abuz in serviciu, abuz in serviciu in forma continuata si instigare la abuz in serviciu! Mai multe nu va spun, insa, sa tineti minte ca Janel Iosub nu a fost si nu este un hot, nu a facut combinatii asa cum a facut gruparea mafiota din PDL Neamt…acolo unde dumneavoastra ati crescut si ati fost educat in spiritul “DREPTATII”!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.