Colegiul Tehnic ”Ion Creangă” Târgu Neamț – O școală pentru viitorul tău

Cu aproape 2.000 de elevi înscriși în învățământul gimnazial și liceal, la cele 18 calificări profesionale, Colegiul Tehnic ”Ion Creangă” este o școală în a cărei ofertă curriculară se regăsesc calificări pentru profilurile real-științele naturii, servicii (domeniile economic, turism și alimentație), resurse naturale și protecția mediului (domeniile protecția mediului, industrie alimentară, silvicultură, agricultură, agroturism), tehnic (domeniile electronică automatizări, electric, mecanică).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
DSCF1581
DSCF1537

Pe lângă paleta educațională, complexă și foarte variată, baza materială modernă și adecvată ofertei, numărul mare de spații școlare și cadre didactice, școala propune și o gama ofertantă de activități extrașcolare, care valorifică potențialul creator și care contribuie semnificativ la îmbogățirea cunoștințelor elevilor.

Învățământul gimnazial de la Colegiul Tehnic ”Ion Creangă”, deși nu are o vechime însemnată, este de o foarte bună calitate, atât elevii, cât și profesorii care predau la aceste clase contribuind la imaginea școlii în comunitate.

* Rezultate deosebite la olimpiade

DSCF1048
P1010002
P1010008_2
P1010029

În acest an școlar, la etapele locale ale olimpiadelor școlare, elevii din clasele V-VIII de la Colegiul Tehnic ”Ion Creangă” au obținut rezultate de invidiat, situându-se pe locurile fruntașe la Matematică, Fizică, Biologie și Limba Română, fiind astfel calificați la etapele județene ale acestor competiții pe discipline.

La Matematică, profesorul Ciprian Murariu a coordonat elevii de gimnaziu, obținând rezultate foarte bune:

# Clasa a V-a

 • locul I: Daria Boghean
 • locul II: Șerban Surugiu

# Clasa a VII-a

 • locul II: Vasile Tanasă
 • locul IV: Octavian Coșofreț

# Clasa a VIII-a

 • locul I: Tudor Murariu și Matei Nițu
 • locul II: Rareș Apetrei
 • locul IV: Daniel Ilioi

La Fizică, prof. Elvira Tanasă a coordonat grupul olimpicilor fizicieni și elevii au obținut rezultate deosebite:

# Clasa a VI-a

 • locul II: Teodor Ghiorghiță
 • locul III: Matei Tanasă

# Clasa a VII-a

 • locul I: Vlad Petrariu și Vasile Tanasă
 • locul IV: Radu Vasiliu
 • locul V: Octavian Coșofreț
 • locul VI: Tatiana Alexandra Roșu

Rezultatele foarte bune, obținute în anii anteriori de elevii clasei a VIII-a, au fost confirmate:

 • Daniel Ilioi – locul I
 • Rareș Apetrei – locul II
 • Tudor Murariu și Matei Nițu – locul IV

Elevul Rareș Apetrei este calificat și la etapa județeană a olimpiadei de Limba și literatura română, cu 100 puncte obținute.

La disciplina Biologie, grație propriilor eforturi și pregătirii oferite de prof. Daniela Apetrei, elevii clasei a VII-a au obținut toate cele trei locuri de pe podium, după cum urmează:

 • locul I: Radu Vasiliu și Octavian Coșofreț
 • locul II: Mara Marcu
 • locul III: Iustin Vântu.

Olimpiada de limba engleză aduce, și ea, rezultate frumoase în palmaresul Colegiului, patru elevi de la gimnaziu fiind calificați la faza județeană, obținând mai mult decât cele minim 90 din 100 puncte posibile. Merită felicitări elevii Radu Vasiliu (90,5 p) și Octavian Coșofreț (90 p) din clasa a VI-a, Robert Tărîță (91 p) și Rareș Apetrei (90,5 p) din clasa a VII-a, precum și prof. Alice Boghean, care, ”an de an, se remarcă prin rezultate deosebite”, după cum spune Gheorghe Apetrei, directorul Colegiului Tehnic ”Ion Creangă”.

În cazul liceenilor, școala se mândrește cu rezultate foarte bune la concursul de matematică ”Haimovici”. Sub îndrumarea prof. Dorina Timișescu, prof. Iuliana Otea, prof. Elena Ciobanu, prof. Dragoș Țiței, prof. Mihaela Axentioi, prof. Diana Vadana, prof. Mihai Boaru, prof. Nicoleta Bodron, elevii au reușit să se califice la etapa următoare.

La clasa a IX-a, vor merge mai departe Terentie Carai, Sebastian-Ioan Sava, Mădălina Tanasă, iar din clasa a X-a – Elena Florentina Ungureanu, Viorica-Georgiana Apostol, Sabrina Huțanu, Anamaria Iftime, Antonia Pavel.

Mai interesați de competiție au fost cei care s-au calificat din clasa a XI-a: Roxana Andrișoae, Alexandra Chihai, Ioana Dranciuc, Andreea Dumitrașcu, Lenuța Andreea Firea, Adriana Glodeanu, Iulian Ichim, Ionuț Ioan Ifrim, Nicolae Răzvan Mititelu, Florina Sandu, Constantin-Cosmin Alui Ion, Șerban Constantin Ungureanu, Alin Constantin Apetrei, Claudiu Constantin Dohotaru, Ioan Sebastian Vițelaru.

Rezultate foarte bune au obținut și elevii Adrian Andrișoaie, Georgiana Anton, Mihaela Dobrică, Irina Morariu, Diana-Ecaterina Olariu, Dumitru Marcel Ropotică, George-Emilian Sorlescu, Maria-Simona Tiubeică, Iulian Iosub, din clasa a XII-a.

Urmează olimpiadele școlare pentru discipline tehnice, în cadrul cărora se așteaptă rezultate la fel de bune.

«Rezultatele frumoase sunt roadele eforturilor elevilor și ale profesorilor, ale școlii ce oferă condiții foarte bune de studiu. Cadrele didactice încurajează performanța și creează contextul favorabil studiului. Având în vedere oferta școlară și extrașcolară a Colegiului Tehnic ”Ion Creangă”, putem aprecia că, doar prin educație, cooperare și bune practici, se formează personalitatea tinerilor. Având în vedere rezultatele deosebite obținute, condițiile de studiu și calitatea corpului profesoral, credem că opțiunea de a învăța, munci și gândi împreună, în marea familie a Colegiului Tehnic ”Ion Creangă” din Târgu Neamț respectă și susține deviza ”O școală pentru viitorul tău”», declară directorul Gheorghe Apetrei.

Ciprian Traian STURZU

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *