Dilema lu’ Pușcașu: cioară sau sabie vopsită?

Un domn, pe numele său Bogdan Pușcașu, ocupă de mult timp o funcție publică despre a cărei utilitate încă nu ne-am lămurit dacă trece dincolo de dreptul de semnătură asupra plăților făcute de Primăria Piatra Neamț și de dreptul autoadjudecat de a umbla cu caii putere prin zonele istorice ale Pietrei. Domnul Bogdan Pușcașu ocupă funcția de city-manager de pe vremea de primar a lui Gheorghe Ștefan, cu care a fost coechipier, conform fișei postului, la toate deciziile importante ale vremii, măcar la faza de execuție, dacă nu și la cea inițială, a scânteii ideatice. Ei bine, domnul Bogdan Pușcașu s-a supărat foarte tare pe Mesagerul de Neamț. Motivul este unul foarte serios: noi, neaveniții, nepricepuții, neinițiații, nu am căzut lați de admirație când domnul Pușcașu și-a pregătit apele pentru a facilita fundațiilor și asociațiilor accesarea banilor publici, mulți și puțin controlați, cel puțin la Primăria Piatra Neamț. În esență, a existat o manifestare, la care, într-un acces demn de mic boiernaș care pupă pantoful trimisului de la Înalta Poartă, dl. Pușcașu i-a făcut cadou o sabie unui alt vajnic luptător al societății civile pe grămezi de bani publici, stimabilul și onorabilul Alex Cumpănașu. Cum Mesagerul a scris despre gest altfel decât a dorit onorabilul Bogdan Pușcașu, acesta a avut o reacție de prost-gust și a cerut, agresiv, explicații reporterului care a îndrăznit să relateze despre gestul respectiv.

Având în vedere răbufnirea de orgoliu, să-i spunem profesională, a domnului Pușcașu, ne permitem să-l întrebăm și să-i amintim câteva lucruri simple.

Mai întâi, câteva întrebări:

  • Este domnia sa mândru de situația financiară a municipiului Piatra Neamț?

  • A atras atenția, în vreun document, fostului primar că sunt probleme majore în gestionarea finanțelor orașului, mai ales că se presupune că era chiar administrator public?

  • S-a întâmplat să dispară timp de câteva zile și fostul primar să-l dea dispărut, ba chiar să vorbească despre o despărțire pe bază de contract de muncă?

  • A controlat, în toate calitățile pe care le are, cum s-au cheltuit banii orașului pe diverse proiecte, ale unor asociații care se aflau chiar în sala unde înmâna el sabia ONG-istă, a căror decontare se afla la limita penalului?

Apoi, câteva ziceri: chiar nu ne temem de mânia dumneavoastră, de ONG-ist și administrator public. Cât despre tonul mitocănesc în care ați cerut socoteală cuiva, vorbindu-i ca de la boier la slugă, facem precizarea că nimeni din redacție nu și-a tras brăcinarul cu dumneavoastră, după cum nimeni nu a fost interesat de profiturile de la restaurantul Noir și nici nu a supravegheat cu grijă prietenească falimentul și împărțeala bunurilor societăților consiliului local de către lichidatori judiciari foarte onești, pricepuți și cu intrare la cine trebuie.

Mesagerul de Neamț

P.S.: Alex (cum îi place să fie alintat) este și el din Caracal, ca și celebrul fost ministru “Altă întrebare”. Vajnicul democrat a ajuns unde trebuie, la sursa banilor. Întrebarea este dacă și sabia a ajuns unde trebuie.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *