FOTO Doi zimbri se pregătesc de libertate în Parcul Natural Vânători-Neamț

Doi zimbri sunt pe cale să fie eliberați în Parcul Natural din Vânători-Neamț​, fiind, acum, în perioada de… acomodare. Cei doi zimbri au fost transferați de specialiștii de la Romsilva într-un țarc special de la Chitele, unde vor fi monitorizați atent timp, de o săptămână, înainte de a fi eliberați în Parcul Natural. În perioada următoare vor fi pregătiți pentru eliberare alți doi zimbri.

Ne continuăm programul. În fiecare an, în luna martie, eliberăm două-patru exemplare. Urmează eliberarea altor două exemplare care vor fi dotate cu radio-colan și sperăm să fie bine. Cele două exemplare, care au fost duse deja la Chitele, vor fi ținute timp de două-trei săptămâni, până vin și celelalte două. Transferurile s-au făcut de la noi, din țarcul de aclimatizare”, ne-a spus Sebastian Cătănoiu, șeful Parcului Natural Vânători-Neamț.

Sebastian Catanoiu si colegii
foto zimbri 1
foto zimbri

În afara celor patru zimbri pe cale să fie eliberați, în Parcul Natural Vânători-Neamț se află acum 7 zimbri în captivitate, 15 în semi-libertate și 25 în libertate, dintre aceștia 6 fiind născuți liberi. Primii zimbri au fost puși în libertate acum cinci ani, iar între timp arealul lor s-a mărit. În prezent, ei explorează de peste 40.000 de hectare. Zimbrii sunt permanent monitorizați de specialiștii de la Romsilva.

(C.T. STURZU)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *