Percheziții în Neamț: Corupție cu pensionări fictive

ACTUALIZARE: Potrivit purtătorului de cuvânt al DGA, comisar-șef de poliție Sarmizia Fetcu, toate perchezițiile sunt domiciliare, la persoane fizice, fără vreo calitate specială, persoane care, ”prin falsificarea unor documente, au întocmit dosare de pensionare fictivă”. Între acestea, cel mai probabil se află și un funcționar de la Casa județeană de Pensii Neamț.

Prejudiciul în cauză urmează să fie stabilit cu exactitate, urmare a cercetărilor efectuate.


ȘTIRE INIȚIALĂ:

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciile Județene Anticorupție Neamț și Gorj, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, ca urmare a desfășurării unui complex de măsuri procedural – operative, efectuează astăzi, 7 februarie a.c., 6 percheziții domiciliare pe raza județelor Neamț și Gorj, într-o cauză penală ce vizează săvârșirea unor infracțiuni de corupție și de fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Acțiunea beneficiază de sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (I.P.J.) Neamț – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice. Totodată, la documentarea cauzei și-au adus aportul ofițerii Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul IGPR.

Vom reveni cu detalii.

sursa: Biroul Informare și Relații Publice DGA

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *